maanantai 8. marraskuuta 2010

Japanilaisen puutarhan henkeäPenkki mietiskelyä varten. Istutukset ja reunat on tehty vasta tänä kesänä, joten kasvua odotellessa. Enimmäkseen penkissä on havuja, mutta myös maanpeiteperennoja, alppikärhö ja kuningattarena rusokirsikka.Penkin takana on suuri töyhtöangervo ja vasta istutettu loistosyreeni sekä viiruhelpi. Viiruhelpin halusin pankin vieressä, koska tuulessa se kahisee kauniisti. Punaiset kukat ovat väliaikaisesti penkin vieressä, ensi kesänä vaihtuvat valkoisiin. .
Tässä vielä kuva kukkivasta töyhtöangervosta edelliseltä vuodelta (penkkiä ei ollut silloin vielä vieressä).Työhtöangervon koko on pari metriä ja se kukkii upeasti ilman hoitoakin. Tosin on tainnut olla samassa paikassa vuosia ja leikataan alas joka kevät, mutta ehtii silti kasvaa hujahtaa tähän kokoon ja kukat hurmaavat heinäkuussa. Tänä vuonna leikkasin kukinnot pois ennen kuin ne menivät ihan ruskeiksi ja angervo oli komean vihreä sitten syksyyn saakka.


Krassi ja maahumala valloittivat tilan kynttilältä kesän ajaksi.

Kivipatsas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!