torstai 28. huhtikuuta 2011

Maanpeiteperennat

Maanpeiteperennat ovat kyllä ilo silmälle talvenkin jälkeen. Ainakin keltapeippi peittää mustaa maata alleen ja on upean vihreä ympäri vuoden. Kukinto ei ole kummoinen, mutta kauniin väriset lehdet kyllä ovat se pääasia. Menestyy monessa paikassa ja leviää maanpäällisten rönsyjen avulla eli sitä saa kiskoa pois huoleti, jotta ei peitä kaikkea alleen. Olen lisännyt tätä useisiin penkkeihin ja pensaiden alle, koska sillä saa näyttävyyttä nopeasti ja on tosi helppohoitoinen.
Keltapeippi

Toinen varjossa kasvava perenna on rönsytiarella, johon olen ollut tyytyväinen. Leviää hyvin, kauniit lehdet ja pitsimäinen, valkea kukinto. Talven jäljeltä näyttää hauskan väriseltä:
Taponlehti on myös kokeilussa, mutta ainakaan ensimmäisenä vuonna se ei tehnyt uusia lehtiä, eli nyt seuraan mielenkiinnolla sen kasvua. Lehdet ovat ainakin kauniit. Tässä tuore kuva taponlehdestä:
Ja keväällä kukkivia maanpeittoperennoja ovat kevätkaihonkukka ja pikkutalvio, kauniin sinistä toukokuista kukintaa. Pikkutalvio menestyy paremmin varjossa eli olen istuttanut sen turhankin aurinkoiseen paikkaan ja lehdet hiukan kellastuvat. Kevätkaihonkukka menestyy puolivarjossakin ja leviää nopeasti. Kukinnan jälkeenkin lehdistö on vihreä eli se on hyvä peittokasvi syksyyn saakka.Pikkutalvio


Kevätkaihonkukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!