torstai 14. huhtikuuta 2011

Ruukkuistutusten suunnittelua kesäksi

Jotta malttaisin mieleni taimikaupoilla, olen yrittänyt suunnitella ja päättää ruukkuistutusten kesäkukat ennen kauppaan menoa. Samalla tulee kirjattua ylös edellisen vuoden menestyjät ja hyvät yhdistelmät, ja syksyllä voi kirjata ylös, että mitkä eivät pärjää. Samoin värisuunnitelmasta saa yhtenäisen eikä tule ostettua liikaa kasveja.
Tänä vuonna ajattelin laittaa taas valkovihreitä istutuksia, ja korvata osan vihreistä monivuotisilla kasveilla, jotka voi siirtää syksyllä maahan. Ruukkuun voisi laittaa havuja, kuunliljaa, alppikärhöä, maahumalaa ja valkoista sinisarjaa (näin sitä myynnissä kodinkukissa). Muut kasvit jää vielä mietintään eli valkoimaa odotellessa...

Viime vuonna halusin ehdottomasti kallan, murattia, mehikasveja ja kiviä samaan ruukkuun, mutta kalla ei menestynyt eli se kokeilu jäi yhteen kertaan. Tässä kuitenkin kuva vielä hehkeästä istutuksesta.
 Jokavuotinen suosikkini on kerrattu valkoinen petunia, jota saa etsiä taimikaupoista, mutta on sitten kaunis kukkiessaan. Tämä kyllä vaatii aurinkoisen paikan.

Varjossa kasvoi hopeakäpälä, ahkeraliisa ja koristebataatti. Hopeakäpälä venyi hurjiin mittoihin, samoin ahkeraliisa jaksoi kukkia koko kesän.  Maahumala on helppo kasvatettava ruukussa eli nappaan sitä keväällä penkistä ruukkuun kasvamaan ja syksyllä takaisin maahan. Näyttää mukavan vihreältä kukkivien kanssa eli tässä orvokkien seurassa.

2 kommenttia:

  1. Menestyykö kuunliljakin ruukussa? Se on yksi vaihtoehto minulla myös pihaan laitettavaksi. Olen laittamassa myös ruukkuja sinne, sisältö on vielä auki.

    VastaaPoista
  2. Kuunlilja menestyy hyvin ruukussa, laitoin sitä joku vuosi kärhön kanssa ja hyvin kasvoivat!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!