sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Pihan koristepuut

Nyt kun on isot koivut kaadettu pihasta, niin on aika istuttaa tilalle pienempiä puita. Rusokirsikkaan Prunus Sargentii päädyin sen upean keväisen kukkaloiston vuoksi ja myös syysväri on siinä tosi hieno. Istutin sen pari vuotta sitten ja se on lähtenyt hyvin kasvuun eikä ole kärsinyt talvista. Kasvupaikka on puolivarjoinen talon etupiha.Tässä kuva rusokirsikan ensimmäisistä kukista, jotka ilmestyivät tänä keväänä.Kesän aikana kasvu olisikin tosi voimakasta ja syksyllä saimme ihailla värejä. Tässä rusokirsikka syysväreissään:

Toinen hankintalistalla ollut koristepuu on sirotuomipihlaja, jonka ei pitäisi kasvaa kovin suureksi ja valkoiset kukat keväällä ovat upeat. Ostin sen viime syksynä, ja se selvisi hyvin talvesta, muttei enää koivurungosta, joka kaatui suoraan sen päälle. Pieni mittavirhe koivunkaatajille ja sirotuomipihlaja meni juuresta poikki. Otin varren talteen ja laitoin ruukkuun juurtumaan. Siihen ei tullut juuria, joten meni ostosreissuksi syksyllä. Puu laitettiin samaan paikkaan kuin aiemminkin ja nyt sitten keväällä nähdään kuinka kävi talven aikana.

Päärynäpuu Olga kukkii runsaasti aina keväällä ja ensimmäisiä päärynöitäkin on saatu maistella Niiden pitää vain antaa kypsyä pitkään, koska muuten ovat kirpeitä.

Tässä myös Royal Beauty eli koristeomanapuu. Ostin sen hetken hurmiossa ja olen ihmetellyt valintaani jälkeenpäin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!