lauantai 28. toukokuuta 2011

Ruukkuistutukset kesäksi

No nyt on istutukset tehty!
Aurinkoon:
Korkeaan ruukkuun tuli perennapenkistä viiruhelpi ja reunalle maahumalaa ja valkoista krassia. Krassi on vielä tosi pientä, mutta kasvaa kohisten. Heinä kahisee tuulessa eli samalla tuli äänipuutarhan osuus.

En päässyt hortensian ohi kaupassa, joten se pääsi nyt vielä toiseksi kesäksi testeihin. Lannoitus nyt vähemmällä typellä ja katsotaan, josko kukinta olisi runsaampaa. Ainakin puutarhalta tulleena kukat ovat tosi isot ja niiitä on paljon. Pitäsiköhän noita oksia leikata, kun kukat kuihtuvat?


Matalaan ruukkuun laitoin yrttejä eli oreganoa, rosmariinia ja laventelin. Laventeli tuoksuu tosi hyvälle ja siihen pitäisi tulla lilat kukatkin. Kerään sitten syksyllä kuivumaan ja nuuhkin talven aikana pahimpaan puutarhankaipuuseen ; )
Valkoisen kerratun petunian ostin myös ja tällä kertaa en laittanut sitä amppeliin, vaan korkealle pikkupöydälle. On ollut aikaisempina vuosina takuuvarma kukkija.

Sinisarja pääsi kokeiluun myös, kun löysin sellaisen 3 eurolla Veikon kukkamyynnistä. Siinä on komeat nuput, joten toivottavasti saan nauttia kukistakin. Tykkää auringosta ja oikealla hoidolla sen saisi menemään talvenkin yli, tosin oon aika huono ollut talven yli hoitamaan.

Nyt on aurinkopuolen istutukset valmiina tälle kesälle. Panostus oli kyllä värien sijaan eri vihreän sävyihin ja valkoiseen, mutta kuupuutarha on aina ollut mun juttu.

Varjon istutukset ovat vielä vaiheessa....

6 kommenttia:

 1. Heipsan, miten hyvin viiruhelpi kasvaa ruukussa, riittäköhän hiekan sekainen "jämämulta", kun maassahan ainakin leviää hullun lailla.. Mietin että nostaisin ruukkuihin terassille kasvia, mutta en raaskisi tuhlata uuteen kukkamultaan.. :D

  VastaaPoista
 2. Tällä hetkellä viiruhelpi kasvaa komeasti vaikka on tosi ahtaalla ruukussa eli multaakaan ei ole paljoa. Eiköhän kasva hyvin, kunhan saa aurinkoa ja vettä säännöllisesti ; )

  VastaaPoista
 3. Hei, hyvä homma!! Multaa tulee kuitenkin reilusti, istutin sen Ikean sinkkiseen "roskaämpäriin" joka on toiminut ruukkuna jo vuosia :D Aurinkoa melkein koko päivä, jos vaan se paistaa, ja vedet tuleekin sitten vähintäänkin lasten uima-altaan vedenvaihdosta.. Eiköhän se ala siis suhista meidänkin kuistilla. Varmaan laitan vielä pariin muuhunkin ruukkuun.

  VastaaPoista
 4. Viiruhelpi näyttää varmasti hyvältä sinkkiämpärissä! Näin lehdessä sellaisen pienen betoniruukun, jossa kasvoi mehikasveja ja se oli myös kaunis. Sellainen olisi tarkoitus tehdä viikonloppuna.

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea istuttaa viiruhelppiä ruukkuun! Mielenkiintoista luettavaa täällä ja kauniita kuvia! Täytyy tulla toistekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laitoin juuri eilen taas viiruhelpiä ruukkuun muiden kasvien taustalle, lisäksi siihen tuli muita vihreitä ja pieni lumihiutale suikertelemaan kukkivana. Postailen siitäkin kuvia, kunhan aurinko alkaa täällä taas paistaa.

   Poista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!