tiistai 14. kesäkuuta 2011

Puutarhaverkkokaupat ja kasvikirppis

Kun en löytänyt helmipensasta paikallisista kaupoista, tilasin taimet verkkokaupasta. Päädyin paratiisin taimitarhaan, koska Kuivannon Gardenplus verkkokaupasta ei vahvistettu tilausta ja sain hyvin ärtyneen vastauksen kysellessäni taimien mahdollista saapumisajankohtaa. Hyvin toimi paratiisin verkkokauppa, mutta taimet piti kipaista äkkiä hakemaan matkahuollosta (veloittavat paketin säilytyksestä yli 6 euroa vuorokausi...). Taimet olivat hyvässä hapessa tullessaan, tosin helmipensaan ulkonäkö ihmetytti, kun se oli yli metrin korkuinen ja aika harva (=ruma). Leikatakaan ei ohjeen mukaan saa. Saas nähdä tuliko valittua huono laji.
Hämmästelin perennojen hintaa Plantagenissa ja Pinsiön taimitarhalla, on kyllä aika kiskontaa. Omasta pihassa kun monet lajikkeet tuottaa taimia jaettavaksi, kun vaan löytyisi halukkaita ottajia. Jostain syystä onnistun aina missaamaan perennanvaihtopäivät.
Eikö Tampereellekin voisi perustaa kasvikirppiksen?
Kävin taas Haikalan puutarhalla Lempäälässä elämysmatkalla. Siellä oli hyvin kaunis kääpiöpäivänlilja Stella, jonka kukat ovat kuulemma tosi kestäviä. Mutta sinne jäi, kun väri oli keltainen. Muut lajit jäi myös pohdintaan, kun helteessä en osannut päättää ja ajattelin edes kerran miettiä valinnan tarkasti. Alkaa noita perennoja ja pensaita jo ollakin eli uusien istuttaminen vaatii laajennusta.
Kuvaksi tänään viimeinen varjon istutus eli ruukussa köynnöshortensia, ahkeraliisaa ja murattia.

2 kommenttia:

  1. Oi, kauniit sivut! Sattumalta osuin tänne. Mutta hei, jos sinulla tosiaan on perennat levinneet niin, että olisit valmis niitä jakamaan, niin olisin enemmän kuin kiinnostunut!Taidat asua suht lähellä, jos Haikalassa olet vieraillut. Asun Lempäälässä (Kuljussa)ja olemme juuri perustamassa uutta pihaa.Sormet siis syyhyävät, mutta niin kuin kirjoitit, kalliita ovat taimet monissa paikoissa ja kun tässä pihanteossa rahaa uppoaa muutenkin niin hirvittävästi...

    Anne

    VastaaPoista
  2. Kiitos!

    Loput taimet menivät nopeasti tämän blogin julkaisun myötä, mutta viimeistään elokuulla jaan uudelleen. Ainakin viiruhelpeä, keltapeippiä ja kevätkaihonkukkaa olisi silloin saatavilla. Asustelen Ylöjärvellä eli jonkin verran matkaa tulee ; )

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!