keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Varjoisen paikan ruukkuistutukset

Nyt on vihdoin kesäkukkaset istutettu myös varjon puolelle. Tänä keväänä iski yllättävä hempeys ja ostoskoriini vilahti vaaleanpunaisia kukkia valkoisten lisäksi. Syynä lienee se, että vaaleanpunainen sopii älyttömän hyvin harmaisiin ruukkuihin, tai sitten vain piilevä tyttömäisyys nostaa sinnikkäästi päätään.
Eli ruukkuihin laitoin vaaleanpunaista daaliaa, valkoista ahkeraliisaa ja hopeakäpälää. Vielä ovat vähän vaatimattoman näköisiä, mutta kasvua odotellessa...Ruukut ovat isot ja hankin kaksi samanlaista oven molemmin puolin ja nyt niissä on samanlaiset istutukset. Viime kesänä koiralenkkeillessäni näin upeita ruukkuistutuksia Ikurissa, missä oli samalla tyylillä kaksi isoa ruukkua, ja ne näytti niin hyvältä! Symmetria on joskus puutarhassakin rauhoittava. Huomaan myös kaipaavani välillä neliskanttisia muotoja ja niinpä leikkasin norjanangervot neliöiksi. Tiesin kyllä, että kukinta menee, mutta ihan riittävästi kukkivat silti tänä vuonna ja saavat pysyäkin neliömuodossa ahkeralla leikkauksella.
Kesän jälkeen päivitän vielä, että daaliat eivät menestyneet, vaan niihin tuli härmää. Hopeakäpälä sen sijaan kasvoi isoksi ja oli kaunis pitkälle syksyyn.
Isoon ruukkuun laitoin köynnöshortensian, jonka toivon menevän sitten yli talven ruukussa. Reunoilla murattia ja ahkeraliisaa. Ahkeraliisa on erinomainen varjon kasvi, eikä sitä kannata aurinkoon laittaakaan. Toinen hyvä varjon kukkija on lumihiutale.
17.5.2012 Päivitys tähän eli köynnöshortensia tekee lehtiä eli selvisi ulkona ruukussa talven yli. Hipheihurraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!