maanantai 4. heinäkuuta 2011

Valkoisen hehkua

Matalan ja leviävät maanpeittoperennat pelastavat laiskan puutarhurin kitkemästä rikkaruohoja. Ja kun valitsee vielä sellaisen lajikkeen, joka kukkii eri aikaan kuin pensas, saa nauttia kukinnasta pidempään. Syyshortensioiden alle laitoin valkoista ketoneilikkaa, joka on nyt kukassa. Hyvin toimii ja on peittänyt nopeasti koko alueen pensaiden alla. Tosin vaatii sen lisätyön, että on leikattava alas syksyllä tai keväällä.


Vieressä kukkii valkoinen kurjenpolvi samaan aikaan (tässä myös toimiva yhdistelmä eli takana valkoinen syysleimu ja vieressä päivänlilja). Kaikkia lajikkeita on istutettu noin 3-5 kappaletta ryhmään ja ovat kasvaneet samassa paikassa pari vuotta ja jo nyt ovat täyttäneet koko alueen.
Jälkimmäisessä kuvassa on sama ryhmä elokuun alussa kuvattuna eli siinä takana oleva syysleimu on kukassa ja samoin vasemmalla oleva päivänlilja.

Heinäkuun alku
elokuun alku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!