maanantai 8. elokuuta 2011

Hortensiat

 Ehdoton suosikkini eli pallohortensia Annabelle. Aivan mielettömän kokoiset kukat tänä vuonna, jotka tosin vaativat hiukan tukemista. Mutta nämä lautasen kokoiset kukat ihastuttavat monta viikkoa. Tänä keväänä leikkasin ne aika mataliksi (2 silmuparin päästä) ja karsin heikompia oksia pois. Tässä ryhmässä on 3 Annabelle-pensasta. Sopii hyvin havujen ja kuunliljojen seuraan, viime vuodesta olen tehnyt sen muutoksen, että viiruhelpi siirtyi tilavampaan kasvupaikkaan. Kaikista muista kasveista voisin luopua, mutta havut ja hortensiat jäisivät...
Syyshortensia Grandiflora, joka on ostettu rungollisena pikkupuuna. Kukinto on hiukan kärsinyt siirrosta, eli aikaisempina vuosina ovat olleet paljon suuremmat.Terassihortensia Black Steel, jossa varret ovat mustat. Kukat olivat siniset hankintahetkellä, mutta ovat nyt vielä kauniimman väriset, kun kukat alkavat olla vanhoja. Odotan mielenkiinnolla, että ehtiikö sivuversoista tulla lisää kukkia ja tietysti myös selviämistä talven yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!