maanantai 19. syyskuuta 2011

Italian puutarhat Como-järvellä

Käväisin kurkistamassa Italian puutarhoihin Como-järvellä. Bellagiossa oli vielä kukkaloistoa ja lämmintä melkein 30 astetta. Hortensiapensaat olivat upeassa kukassa, oli sypressejä, muotoonleikattuja puita ja niin kesäisen vihreää. Viivähdimme Bellagiossa vain hetken, kaupunki oli täynnä amerikkalaisia ja japanilaisia turisteja, ja muistutti enemmän lavastusta kuin oikeaa kaupunkia. Emme innostuneet kulkemaan tursitireittejä jonossa, vaikka kaupunki oli kaunis. Tässä kuitenkin Bellagion parhaat puutarhapalat kuvina:

Bellagion rantapromenadi

Kaunis kivipenkki hotellin puutarhassa

Mielettömästi hortensioita

Hotelli Villa Serbellonin puutarha

Bellagio

Villa Menzi

Kivi ja vaahtera, niin kaunista

Siirryimme puolen tunnin matkan päähän Lezzenon pieneen rantakylään, jossa majoituimme Villa Auroraan. Hotellihuoneeseen kuului järven aaltojen ääni ja näkymä oli mitä ihanin. Huoneesta löytyi myös kori, johon oli valmiiksi pakattu rantapyyhkeet. Paras ja ystävällisin hotelli, missä olen tähän saakka ollut.
Aamiashuoneessa oli pöytäkoristeena laventeli, joka oli paketoitu kauniiseen pussukkaan. Hyvä idea vaikka juhliin, nautintoa silmälle, suulle ja nenälle. Toisessa kuvassa upeat maisemat aamiashuoneen ikkunasta.

Yrttejä löytyi myös illallispöydän vierestä. Eli siitä sai poimia rosmariinia ruokaansa.
Kaupungista löytyi myös kahvila, jossa yrtit oli istutettu keskelle pöytää.


Muotoonleikattuja pensaita (romanttisia paikkoja välissä):
Ja vielä köynnöksiä, jotka olivat saamassa syksyn värejä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!