maanantai 2. tammikuuta 2012

Espanjan vietävissä- Alicantessa

Matkakohteen valintaan vaikutti olennaisesti se, että Ryanair lentää suoraan Tampereelta Alicanteen. Alicanten lähistöllä oleviin rantakohteisiin Torrevieja tai Benidorm emme halunneet mennä, koska ranta ei ole se meidän juttu. Ja ajattelimme Alicantesta löytyvän enemmän paikallista espanjalaista väriä.
Lentokentältä Alicanten keskustaan kesti vain 15 minuuttia taksilla. Hotellimme oli rannalla oleva uudehko hotelli, josta oli upeat näkymät merelle.


Vanha kaupunki oli ihan lähellä ja muutenkin kaikki kävelyetäisyydellä. Matkakokemuksista tärkeimmät asiat ensin eli ne shoppailut. Olin etukäteen päättänyt ostaa laukun täyteen ihania kenkiä ja espanjalaisia vaatteita. No, toisin kävi. Kenkiä en ostanut ollenkaan ja mekkojakin tarttui mukaan varsin kohtuullinen määrä. Yleisvaikutelmaksi jäi, että kengät olivat joko huonolaatusia euron kenkiä tai sitten samoja merkkejä kuin Suomessakin. Oli kyllä hienoinen pettymys.
Kaupungissa oli uusi ostoskeskus, jossa oli kaikki brittien suosimat merkit Bershkasta lähtien ja niin älyttömän paljon kauppoja, että iski ahdistus. Ulkona kauniisti paistanut aurinko houkutteli enemmän ja poistuimme ostoskeskuksesta nopeasti. Kaupungin keskustasta löytyi ElCorteIngles tavaratalo, joka oli ainakin oma suosikkini. Sieltä löytyi paljon eri merkkejä ja myös niitä kauniita ja naisellisia espanjalaisia vaatteita. Lisäksi kaupungista löytyi paljon pieniä kauppoja erilaisin valikoimin, mutta ei oikein omaan tyyliin sopivia. Mutta hyvin seillä päivät kuluivat ihmetellessä.
Kauppahalli oli varsinainen elämys ja huomiota kiinnitti se, että siellä kaikki raaka-aineet myytiin au naturel. Ei ollut marinoituja tai puolivalmisteita, vaan kaikki tuoretta ja maustamatonta. Ilmeisesti Espanjassa laitetaan ruoka ihan alusta saakka itse.
Hyvää ruokaa sai sitten ihan kylliksi asti. Päivisin kävimme Lizarran-ketjun tapaspaikassa syömässä muutaman tapaksen ja sillä mentiinkin iltaan saakka. Lizarranissa tapaksia sai kerätä itse hyllystä lautaselle ja hinta meni syönnin jälkeen lautasella olleiden hammastikkujen määrän perusteella. Erittäin hyviä olivat!

Satamassa olleet Paella paikat olivat aivan uskomattomia ja sellaista paellaa en ole koskaan ennen maistanut. Suosittelen. Ihan sen paellan vuoksi voisi Alicanteen mennä toistekin (ai niin, sen Sangrian vuoksi myös).
Mutta Alicantessa ei juurikaan ollut mitään nähtävää,  pari päivää meni ihan mukavasti kun lämpö helli. Siellä oli myös iso ranta, jossa riitti auringonottajia. Poltin vielä nenänikin, mikä herätti espanjalaisissa suurta hilpeyttä. Kannattaako Alicanteen mennä? Ehkä, jos tykkää yhdistää kaupungin ja rantaloman, eikä odota nähtävyyksiä tai suuria shoppailumahdollisuuksia. Päivä tai kaksi kyllä riittää.

Katukahvilan varjossa kelpasi istuskella ja ihmetellä suuria puita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!