torstai 26. tammikuuta 2012

Luomuretki Tampereen lähiympäristöön

Kesän kaipuuta lieventämään muistojen kera. Viime kesänä päätimme lähteä tutustumaan lähiseutuun ja katsomaan samalla kauniita maisemia. Tiesimme, että Mahnalasta Hämeenkyröstä löytyy upeita paikkoja, joten suunnistimme sinne. Kahvilaksi valitsimme Maisemakahvilan, jossa saa takuuvarmasti itseleivottuja herkkuja. Valinta oli hyvä, sillä munkit olivat herkullisia ja kahvilanpitäjän aamulla paistamia, paikka idyllinen ja kahvilan yläkerran parvekkeelta upeat maisemat. Kuvista löytyy myös maisemakahvilan vessa hauskoine teksteineen.

Ja yksi mansikkatila oli ihan pakko käydä kokemassa. Sieltä ostimme evääksi pari litraa juuri poimittuja mansikoita, joiden voimalla matka jatkui eteenpäin. Ihmettelimme matkan varrella olleita pihoja, joissa oli patsaita ja muita, suomalaiseen maalaismaisemaan yllättäviä puutarharatkaisuja.Kreikkalaispatsaat näyttävät hölmöiltä perinnetalojen pihassa! Koskahan pihasuunnittelussa huomioidaan myös sopivuus maaseutuun ja taloon, eikä vain tehdä komiaa ja kallista? Vai eikö Suomesta löydy valikoimaa eli ainoat, mitä löytyvät, ovat kreikkalaisukkelit tai puusta veistetyt karhut?Sen sijaan toiveissa ollutta juustolaa emme löytäneet ja sen sijaan kävimme Frantsilan yrttitilalla. Jokohan joku tekisi kartan valmiista luomu/lähiruokareitistä, jonka varrelle olisi suunniteltu upeat ruokapaikat, näköalat ja kahvilat? Ei pitäisi olla vaikeaa, maaseutumarkkinointi vaan vauhtiin ja älypuhelimien karttoja hyödyntämään. Jos näitä paikkoja on suomalaistenkin vaikea löytää, niin ei niitä varmasti löydä turistitkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!