torstai 26. tammikuuta 2012

Top 3 - puutarhakohteet Suomessa

Lumista maisemaa katsellessa voi jo suunnitella ensi kesään puutarhamatkoja. Tässä yhteen kerättynä omat suosikkini Suomesta kuvien kera:

Hatanpään arboretumTampereella

Arboretumissa voi käydä vaikka piknikillä ostosten lomassa tai mennä viettämään kaunista kesäsunnuntaita. Monipuolinen ja upeita istutuksia. Alueelta löytyy myös kartano ja kahvila. Viime kesänä vietin syntymäpäivääni piknikillä arboretumissa, ja parempaa paikkaa kesäpäivän viettoon en ihan heti keksi. Sain siellä idean uudelle palvelulle, että kahvilasta myytäisiin valmiita piknikkoreja herkkuineen, niin ei tarvitsisi pakata kotona kaikkea valmiiksi. Voisi olla tarjolla vaikka kori hääpäivän viettoon shampanjalla ja mansikoilla, perhekori lapsille sopivilla herkuilla ja hyvänolonkori terveellisillä herkuilla. Oiskohan tällä palvelulla menestystä?
Porvoon kärhöpuisto

Porvoossa kärhöpouistossa joen rannalla on paljon ihasteltavaa. Voi vaikka istuskella rannassa olevissa kahviloissa ja ihailla vastarannalla olevia istutuksia. Muutenkin Porvoo on mukava kesäkaupunki, päivällä turistit kulkevat laumoittain vanhassa kaupungissa, mutta illalla paikassa on aika hiljaista. Yöpymispaikkoja riittää sekä kaupungissa että lähellä olevassa Haikon kartanossa. Ainakin hellesäällä oli mukava mennä Haikon puutarhaan vilvoittelemaan ja nauttimaan kylpylän rentouttavasta tunnelmasta.

Mustilan arboretum

Mustilassa on eripituisia luontopolkuja, joiden varrella näkee valtavia puita, alppiruusuja ja myös kasviharvinaisuuksia. Paras aika käydä paikalla on kesäkuussa, kun alppiruusut kukkivat. Me kävimme siellä tietysti yli 30 asteen helteessä ja lyhinkin luontopolku otti vähän lujille. Mutta yhtään ei harmittanut, vaikka hiki lensikin, sen verran upea elämys se oli. Muita hulluja ei sinä päivänä kyllä näkynyt....
Taimimyymälästä löytyikin sitten upeita taimia ja harvinaisuuksia, eli sekin on hyvä syy poiketa Mustilassa.käpymatto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!