tiistai 3. huhtikuuta 2012

Huopasisustusta

Uusi lumikerros lykkäsi kevään odotusta ja siirryin sisustushaaveisiin. Makuuhuoneen lamppu kaipaisi uudistusta ja lamppuja etsiessäni eksyin huopatuotesivuille. Mitä kaikkea voisikaan tehdä villahuovasta! Materiaalilla on kaikki hyvät ominaisuudet, se on uusiutuvaa, ekologista, pehmeää, lämmintä jne. Ja leikkaaminen muotoon on helppoa, kun reunat eivät purkaannu ja tuote pysyy muodossaan. Toki villaakin voidaan käsitellä kemiallisesti eli tuotetta ostaessa kannattaa kysellä villan alkuperää. Varsinkin silloin, jos ostaa vauvalle villatuotetta, on syytä olla tarkkana. Värjäysaineet, kemialliset koinsuojakäsittelyt ja kemialliset pesut voivat olla aika rajujakin aineita. Eli kysykää myyjältä tuotteen alkuperää ja villan käsittelyaineita. Jos tuotteesta löytyy esim. Ökotex merkki, niin silloin sen turvallisuus on testattu.
Tämän varjostimen valmisti Katja Rinkinen Parolan asemalta. Suunnitelma ja ohje on esitelty 04/2011 ilmestyneessä Katja Rinkisen kirjassa: Vintagen viemää, 50 sisustusprojektia Parolan asemalta (WSOY). Kaunis!
Ylempänä olevassa kuvassa on huovasta tehty moderni ryijy, joka voisi toimia myös tilanjakajana. Ryijy on studio Elina Heleniuksen käsialaa. Hänen suunnittelema on myös Vieri tyyny, johon ihastuin heti:
Näistä tuotteista inspiroituneena päädyin huopalaatikkoni pariin, ja tuloksena oli jälleen kerran yksi huopalaukku. Laukkusarjaa on luvassa vielä lisää, kun ehdin ompelukoneen ääreen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!