torstai 19. huhtikuuta 2012

Sisilia- Ryanairilla Trapaniin

Rynkyllä on nyt testattu useampi lentoreitti Tampereelta. Trapaniin lensimme lokakuussa auringon ja sisilialaisen lämmön perässä. Todella tuulisen ja pomppuisen lentomatkan jälkeen laskeuduimme Trapanin sateiselle kentälle. Ja olin oikeasti iloinen, että pääsimme perille ehjinä, niin hurjalta tuntui viimeinen tunti koneessa. Autovuokraamoon jonotimme varmaan puolitoista tuntia, vaikka varaus oli tehty jo Suomessa. Saimme tietysti korotuksen isooooon auton. Taas turisteja huijattiin, sillä sehän on ihan helkkarin huono pienillä kujilla (seuraavalla kerralla ilmoitan, että en missään nimessä huoli isoa autoa).
Pimeän reitin jälkeen saavuimme väsyneinä Trapaniin ja etsimme hotelli kapeilta kujilta. Loppujen lopuksi soitimme hotellin ja löysimme perille. En olisi ikinä uskaltanut ajaa niillä pienillä kaduilla, mutta onneksi mukana oli "James", joka meill aina ajaa. Saapuminen oli siis pieni kulttuurishokki, tupakka haisi ja jotenkin kaikki tuntui vähän takapajuiselta. No, tässä oltiin onneksi vain yksi yö. Pizzeriakin oli mennyt kiinni.


Sitten kohti Cefalua, joka olikin kiva paikka. Jotenkin hotellit nettisivuilla olivat näyttäneet isoilta, mutta eivät sitä todellakaan olleet. Onneksi valitsimme hyvän hotellin ihan läheltä vanhaa kaupunkia. Hotelli Cefalu Sea Palace oli hieno ja sillä oli oma ranta aurinkotuoleineen. Haahuilimme pari päivää vanhassa kaupungissa, ihmettelimme pieniä ihmisiä, torilla istuvia pappoja ja lähiruokaa.Parin aurinkoisen päivään jälkeen iski sadekausi. Ja sitä vettä tuli ja lämpötila oli 10 astetta. Kammottava keli. Seuraavaksi suuntasimme Marsalaan. Saapuminen sinne oli kummallista, ajoimme pitkään lähiöiden läpi jolloin tunnelma oli kuin Meksikoon olisi  saapunut.
Mutta Marsala oli kaikessa omituisuudessaan mielenkiintoinen kaupunki. Paljon ihmisiä ja ostoksia. Marsalaviiniä. vaatteita, kenkiä, ystävällisiä ihmisiä. Käsintehty couscous oli yksi kamalimmista ruokakokemuksista ikinä. Onneksi hotelli oli ihan keskellä, en tiedä mitä oltais muuten tehty. Illalla, kun tultiin hotellin takaisin, oli yöpöydällä lasilliset Marsala-viiniä. Tietty meidän pojat oli ehtineet siemaista ne ennenkuin ehdittiin paikalle. Ja hyvää kuulemma oli. Seuraavana iltana ei otettu riskiä eli suunnattiin pizzalle.
Kuvia hotellista:

Toiste Sisiliaan? Ehkä, mutta kävisin Palermossa ja siellä Sisilian toisella reunalla Taorminassa. Trapani, Cefalu ja Marsala on nähty, eivätkä jättäneet niin unohtumattomia muistoja, että haluaisimme palata. Jotkut hullantuu Sisiliaan, minä en.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!