torstai 3. toukokuuta 2012

Harokataja

Harokataja oli ensimmäisiä havuhankintojani, siinä kun on japanilaisen puutarhan henkeä ja sopii niin hyvin muuripenkkiin kivien seuraksi. Odotan jo aikaa, kun se alkaa ryömiä muurin reunan yli. En tiedä, onko se paljoakaan kasvanut muutamassa vuodessa, mutta silmänilona se on ainakin. Muutaman kuivan oksan poistin keväällä, mutta muuta hoitoa se ei ole saanut kuin lannoitusta. Tässä se on purppuraomenapuun alla. Istutusalueelle on ensin laitettu multa ja sen jälkeen kangas ja kivet. Helppohoitoinen, kun ei tarvitse rikkaruohoja nyppiä. Joka kesä isonnan vähän kankaassa olevia reikiä, että kasvit mahtuvat paremmin kasvamaan. Ja onpahan keväällä puuhaa, kun nyppii kuivuneita lehtiä kivien päältä. Ehkä pitäisi ostaa lehtipuhallin tai oisikohan joku tehnyt pientä lehti-imuria, jossa lehdet menisivät suoraan maatuvaan biojätepussiin?Laitoin samaan penkkiin myös pallotuijan, joka on toinen suosikkihavuni. Osa pallotuijista oli vähän kärsinyt talvesta ja pallon muoto oli ihan vinksallaan. Toivottavasti palautuu takaisin.


3 kommenttia:

 1. Pihallasihan näyttää ihan meidän pihan tyyliseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taitaa nuo kivialueet olla huomattavasti pienempiä, olen todennut ne aika työläiksi puhdistaa joka kevät. Mutta tunnustaudun myös japanilaisen puutarhat, kivien ja havujen ystäväksi.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!