lauantai 19. toukokuuta 2012

Kasvulaatikot yrteille ja salaatilleTällaiset kasvulaatikot sain kasvimaalle, jotta yrttien ja salaattien kasvattaminen olisi entistä helpompaa. Viime kesänäkin syötiin paljon eri salaattilajikkeita ja niistä riitti koko kesäksi aina syyskuun loppuun saakka. Makukin on vielä paljon parempi, kuin mitä kaupasta ostettujen salaattien. Suosikkisalaattejani ovat jääsalaatti, rucola, punainen tammenlehtisalaatti ja viinisuolaheinä. Niitä söisi vaikka kuinka!

Laatikot on tehty itse siperianlehtikuusesta, eikä siihen kovin kauaa mennyt. Hintakin jäi paljon alhaisemmaksi, kuin valmiiden kasvulaatikoiden ostaminen. Siperianlehtikuusi on on käsittelemätöntä puuta eli pitäisi olla turvallinen ja kestävä valinta kasvimaalle. Ajattelimme myös laatikoiden estävän etanoiden kerääntymistä salaattipenkkiin, ja onhan laatikot myös siistin näköisiä.

Olipa mukavaa istuttaa kasvimaata, istuskeltiin välillä penkillä ja suunniteltiin istutuksia. Ja nautittiin kauniista kevätsäästä. Varmaan ensimmäinen kevät, kun sai näin leppoisella meiningillä kasvimaata laittaa. Yleensä on saanut paiskoa siemenet vauhdilla maahan, ennekuin on joutunut kokonaan hyttysten kuppaamaksi. Nyt ei ollut hyttysistä tietoakaan eli kaikki tehty ja vain odotellaan sitä satoa eli yrttejä ja salaattia.
Laatikossa keskellä kasvaa ruohosipuli, reunalla viinisuolaheinä, timjami ja oregano eli kaikki monivuotiset. Muut ovatkin sitten vielä siemeninä piilossa. Toiseen laatikkoon laitoin salaatteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!