tiistai 5. kesäkuuta 2012

Parhaat reunuskasvit varjoon

Matalat kasvit sopivat hyvin reunustamaan muita istutuksia. Tässä muutama suosikkilajike eli varjossa marjakuusen alla kasvaa taponlehti ja varjoyrtti. Varjoyrtti on ikivihreä. Taponlehti on alkanut nyt myös tuuheutua, vaikka onkin aluksi hidaskasvuinen. Sitä voisi olla vaikka koko reunus havujen alla. Pyöreät lehdet ovat niin kauniit.


Rönsytiarella kukkii kermanvalkoisin kukin ja saa lehtiinsä kauniin syysvärityksen. Sitä ei myöskään tarvitse leikata alas eli kauniinmuotoiset lehdet säilyvät kauniina lumenkin alla. Tässä tiarella reunustaa liuskavaleangervoa. Kukinta on juuri alkamassa.


Pikkutalvio sopii myös reunukseen, siniset kukat loistavat alkukesällä. Leviää maaversojen avulla ja on kauniin vihreä koko karvukauden.
2 kommenttia:

  1. Ihana blogi, sait uuden vakkarilukijan! Oletko kuvassa olevat "noppakivet" ostanut ihan rautakaupasta? Mitä olet tykännyt niistä perennapenkin reunustajana? Itse olen niitä pohtinut myös, mutta olisiko muurikivi kuitenkin parempi? Sekin näyttää hienolta perennapenkkisi reunustajana! Mukavaa kesää!! /Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit blogistani. Ilo sitä on myös kirjoitella. Kuvissa olevat nopat ovat graniittinoppakiviä eli niitä aitoja kiviä. Ostopaikka oli Lemminkäinen. Muualla meillä onkin betonisia noppakiviä ja muurikkoa, joilla myös saa kivannäköistä reunusta. Penkit ovat erittäin helppohoitoisia, kun on reunuskivet eli nurmikko ei pääse penkkiin. Jätän kivien ja nurmikon väliin n. 10 cm kivituhkaalueen, jolloin nurmikonleikkuu on helppoa. Hoidoksi riittää nurmikonreunan kanttaus pari kertaa kesässä.

      Poista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!