torstai 2. elokuuta 2012

Asuntomessujen pihoja- istutukset

Asuntomessujen kuvia riittää vielä. Seuraavana esittelyvuorossa ovat pihojen istutusalueet. Kasvitrendit ovat nyt sitten selvillä, kun kuvia katselee. Näitä lajeja suosittiin yleisesti asuntomessujen pihoissa:
- erilaiset havut, kuten tuijat, katajat, pesäkuuset, tuiviot jne.
- heinät- paljon viiruhelpiä
- pensaista angervot ja marja-aroniat sekä hortensiat
- riippapuut, kirsikkapuut, omenapuut
- perennoista kurjenpolvet, maksaruohot, jaloangevot, iirikset, päivänliljat, poimulehti

Istutusalueet oli katettu suurimmassa osassa kohteita männynkuorikatteella. Joissakin oli käytetty värillisiä katteita sekä kiviä. Istutusalueet polveilivat tonttien reunamilla ja alueissa oli käytetty paljon luonnonkiviä.Pihojen etupuolella sekä terassien vieressä oli paljon istutusaltaita erilaisista kivistä toteutettuina. Musta kivi oli suosittua, samoin betoni. Hauska idea on myös istuttaa ulkovalaisimen ympärille jotain syksyllä kukkivaa, jolloin se näkyy kauniisti iltavalaistuksessa.


Aika harvassa on kasvit. No ehkä ne leviävät ajan myötä. Jotain korkeuseroja olisi voinut tähän lisätä, ja vaikka paikan istua ja ihailla kasveja?


Nurmikkoa ei ainakaan tarvitse leikata, jos laittaa varvikon. Ja alppiruusut varvikon reunaan?????


Seuraavat kolme kuvaa ovat mielestäni parhaiten suunnitellusta pihasta. Koko piha on hyödynnetty ja jaettu eri alueisiin. Suunnittelija teki lapsia varten polkuja ja reittejä, joissa on hyvä leikkiä ja ajaa pyörällä. Grillaukselle ja savustukselle on kaunis laatoitettu alue erillään pöytäryhmästä. Pallotuijarivistö on todella upea valkoisessa muuripenkissä. Tämän pihan suunnitteluun on oikeasti nähty vaivaa.
Tässä näkyy mustalla kivellä katettu istutusalue. Kasvit eivät ole perinteisissä ruukuissa vaan istutuskasseissa. Ehkä ne ovat menossa vielä istutettavaksi kivialueelle : )Luulin näiden valkoisten kivien olevan jo mennyttä aikaa, mutta näkyi niitä yllättäen muutamassa pihassa. Miltähän valkoinen kivi näyttää muutaman vuoden jälkeen? Lehtipuhallin on ainakin oltava, jotta saa pidettyä pihan puhtaana lehdistä. Tässä on kyllä tehty työt hyvin eli istutukset ja rakenteet on tehty huolella.


Villa Ilo ei tuottanut iloa, kun pihaan saapui. Mikä ihme on tämä istutusalue?


Villa ilosta löytyi myös sisäpihalta tällainen mustavalkoinen vesiaihe, joka oli onneksi paremmin tehty. Pihan nurkasta löytyi myös trampoliini eli ilmeisesti suunnittelija muisti jossain vaiheessa, että taloon tulee lapsiakin asumaan.

Huomenna vielä postaus mielenkiintoisista pihatuotteista eli palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!