torstai 2. elokuuta 2012

Asuntomessujen pihoja- terassit

Eilen vihdoin pääsin Tampereen asuntomessuille. Talojen lisäksi kurkistelin piha-alueet ja terassit, ja bongailin uusia tuulia sekä ideoita. Pihat noudattivat pääosin samaa kaavaa, polveilevat istutukset tonttien reunoilla ja muurit terassien vieressä. Tässä parhaita paloja terasseista, sekä niitä pahimpia. Ehkä osassa kohteita oli tullut kiire ja piha oli todellakin jäänyt hyvin vähälle tekemiselle, kaikkia ratkaisuja ei oikein usko ammattisuunnittelijan tekemiksi. Eikö asuntomessukohteisiin voisi panostaa enemmän myös pihan rakentamiseen ja uusien pihaideoiden esittelyyn?


Lasitetut viherhuoneet olivat suosittuja, samoin lasikatolla katetut terassit. En tiedä onko lasihuone pysyvä ratkaisu kohteessa, sillä pihan istutukset eivät oikein istu tähän viereen. Seuraavassa kuvassa on kaunis lasitettu terassi, jossa hauska ikikoivu (huovutettu ja todennäköisesti Sirkka Kannusmäen tuote).


Kaunis terassi lasiliukuovilla ja viherkatto lisänä. Oikeassa alakulmassa olevat istutukset harmittavan huonosti toteutettu.


Tässä terassissa mielenkiintoinen muoto ja materiaalina muovikomposiitti. Ja taas ne istutukset : (.
Seuraavassa kuvassa onkin yksi kauneimmista terassialueista. Kauniit istutukset suurista harkoista tehdyssä penkissä, joka kiertää terassin ympäri. Eri tasot tuovat mukavaa vaihtelua silmälle.


Ja ne terassit olivatkin sitten tosi lähellä toisiaan. Hei, saisko ketsuppia sieltä naapurin ruokapöydästä?


Kasvihuone olikin tuotu terassille.


Kokonaisuus levoton ja sekava. Monta väriä, muotoa, materiaalia. Pöydät, katteet ja terassipinta kaikki eri väriä. Ehkä vähemmän olisi enemmän.

Ottaisitko tällaisen mökin pihallesi?


Kaunis laatoitus terassilla ja istutuksiin on laitettu paljon tuijia, viiruhelpiä ja katajaa.


Ja sokerina pohjalla yksi kauneimmista terasseista allasalueineen. Terassin materiaalina vaalea liuskekivi. Kaikki niin tyylikästä, kalusteet, istutukset värit ja materiaalit! Tällaisen haluaisin eli nyt kyllä olen aidosti terassikateellinen!


4 kommenttia:

 1. Ihana blogi, olen saanut paljon loistavia ideoita! Sinulla oli kuva asuntomessujen (2012) yhden kohteen istutuksista, jotka oli rajattu isoilla pitkillä harkoilla. Et sattuisi muistamaan mistä talosta oli kyse.. Etsin juuri kyseisiä harkkoja takapihallemme ja ajttelin ottaa yhteyttä ko. talon pihasuunnittelijaan harkkojen alkuperän selvittämiseksi..melkoista salapoliisityötä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla kehuja! Kiva jos blogista on oikeasti muillekin hyötyä ja iloa. Kävin läpi asuntomessukuvat ja löysin tiedot. Tällä kertaa kuvasin kaikki kohteen ottamalla ensin kuvan talon nimestä ja infotaulusta. Eli kyseinen talo taitaa olla nro 16 Jämerä-Onni ja pihasuunnittelu on Tampereen Puutarha-Centerin (Elina Atia). Toivottavasti tämä johtaa oikealle polulle. Ihailin noita harkkoja itsekin, sillä taas on puutarhasuunnitelmat muhimassa.

   Poista
 2. Kivoja terassikuvia! Ja istutukset on kyllä ihan kauheita yleensä näissä messukohteissa, kärsin aina niinkuin sinäkin. :D
  Tuossa viiruhelpikuvassa jäin pohtimaan, että toivottavasti istuttajat ovat laittaneet havujen ja viiruhelpien väliin juuriestematon, muuten on kahden vuoden jälkeen pelkkää viiruhelpeä koko alue. ;) Aivan valtavan agressiivinen leviäjä on tuo heinä (terv. nimimerkki kitkettävää omassa pihassa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viiruhelpi on kyllä ihan toivoton leviämään. Jostain luin hyvän vinkin, että se kannattaa laittaa kasvamaan maahan upotettuun purkkiin, josta on leikattu pohja pois. Sillä olen sen saanut pysymään kohtuullisen hyvin paikallaan. Tuo mainitsemasi juuriestematto olisi ollut myös hyvä vaihtoehto, mutta eipä tullut mieleen.

   Poista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!