lauantai 4. elokuuta 2012

Asuntomessut- tuotteet ja trendit top 3

Tähän postaukseen valitsin asuntomessujen mielenkiintoisimpia tuotteita ja trendejä sekä sisustuksessa että pihalla. Sekä väreistä että materiaaleista oli helppo havaita uudet suosikit sisustuksessa. Väreistä luonnolliset värit valkoisesta harmaaseen sekä eri ruskean sävyt olivat hallitsevia, mutta paljon oli käytetty myös mustaa. Lähes kaikki saunat olivat mustia ja pesuhuoneet harmaita. Paljon oli käytetty luonnonmateriaaleja, kuten puuta, kiveä, lasia ja betonia.
 Betoni olikin selkeästi noussut uudeksi materiaaliksi sisätiloihinkin, ja sitä oli käytetty sekä lattioissa että seinissä. Lisäksi betonisia tuotteita oli ilmestynyt uusiin käyttökohteisiin. Aidoimmillaan betoni on pinnoittamattomana ja värjäämättömänä, jolloin materiaalin kaunis pinta tulee hyvin esiin. Toki seinäpinnoitteista löytyi paljon myös betonipintaa imitoivia materiaaleja. Pihalla betonia oli käytetty istutusastioissa, vesialtaissa sekä penkeissä. Materiaalina betoni on kylmä ja kova eli käyttöä ajatellen se ei ehkä ole mukavimmasta päästä. Puhdistus pesutiloissa voi olla myös haastavaa, tosin tästä asiasta kommentoin nyt ilman parempaa tietoa. Jäin myös miettimään materiaalin ekologisuutta, millä betoniset tuotteet saa hävitettyä? Taitaa olla aika ikuinen materiaalia eli se säilyy äidiltä tyttärelle. Syytä siis varmistaa ostohetkellä, että tuote on mieluinen.
Tässä betoniset herkut valokuvina sekä sisältä että ulkoa.

Uskomattoman kaunis lamppu, jossa yhdistetty betonia ja lasia. Lasin kiilto ja kovuus sekä geometrinen muoto istuu täydellisesti betonin rosoisuuteen, mattapintaan sekä pyöreään muotoon. Lamppua myy DesignBoulevard Tampereella.

Suihkulähde, joka onneksi ei ole se muovinen maahanupotettu kauhistus, vaan selkeälinjainen betoniallas.

Kukkaruukut olivat betonia. Perinteisten kukkien sijaan olikin uusia kasveja, kuten oliivipuita ja heiniä.


Betonista pinnoitetta suihkutiloissa, joidenkin vierailijoiden mielestä tila näytti keskeneräiseltä (ehkä se oli jonkin rakentajaRanen kommentti).


Belle Artin pinnoitteita oli monessa kohteessa ja useina erilaisina. Upeita pinnoitteita, nämä menevät tilaukseen heti, kun remontti lähtee käyntiin. Tämä kuva taitaa olla Villa Ilosta.


Tässä vielä betonin käyttöä pesutiloissa.


Musta väri oli vahvasti esillä sekä keittiöissä, sisustustuotteissa kylpyhuoneissa että pihoilla.
Musta mattapintainen takka erottui olohuoneessa.

Kaunis puusilta, joka tuo japanilaisen puutarhan vaikutteita. Kaunis kontrasti kivien kanssa.

Mustaakin mustempi sauna. Kiuas on kullä kauhistus.


Hauskat hana-pyyhekoukut.

Valokuvia sekä kuvia oli edelleen käytetty sisustuksessa, valokuvia löyty tapeteissa, seinätarroissa sekä tyynyissä. Tekstiä lytyi myös runsaasti niinikään seinätarroina, tauluina ja jopa lattiassa. Eniten kuitenkin ilahdutti nämä sähkökaapit, joihin oli printattu valokuvia.
Sähkökaappeja erilaisilla kuvilla.

Hajatuksia

seinätarra karaokehuoneessa


Tekstiä lattiassa

Seinätarra jälleen. Keltainen väri on kaunis harmaan rinnalla.

Puutarhapöytäkin on saanut tekstit.

Ja niitä valokuvatyynyjä.
Palataan huomenna lisäkuvien kanssa, koira odottaa lenkillelähtöä jo näin aamutuimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!