maanantai 13. elokuuta 2012

Hortensiat- top 3

Hortensioiden kauneuteen ei voi kyllästyä! Ne ovat sopivasti tyylikkäitä, helppohoitoisia ja vangitsevat elokuun puutarhan loisteellaan. Sopivat havujen ja heinien seurassa moderniin pihaan- muuta ei paljon tarvitakaan.
Hortensioista on onneksi paljon lajikkeita, mistä valita. Yleisten syyshortensioiden Grandifloran ja pallohortensia Annabellen lisäksi on Mustilan hortensiaa ja kuutamohortensiaa sekä uusia jalostettuja lajikkeita. Sekä kuutamohortensia että Mustilanhortensia kasvavat isoksi pensaaksi, eikä niitä leikata keväisin. Mustilanhortensiassa lehdet ovat tummemman vihreät.


Kuutamohortensia

Kuutamohortensia- istutettu tänä keväänä

Mustilanhortensia

Mustilanhortensia
Tänä kesänä löysin myös uutuuden nimeltä Bombshell. Pensas jää pieneksi eli alle metrin korkeaksi, kukinnot ovat ensin limenvihreät ja sitten muuttuvat valkoisiksi. Se on myös aikaisempi lajike kuin syyshortensia Grandiflora eli kukkii jo silloin, kun Grandiflora tekee vasta nuppuja. Bombshellejä on nyt meillä kaksi- ihastuin kukintaan ja kipaisin ostamaan toisenkin. Taimistolla oli myös toinen uutuus eli PinkyWinky, jonka kukinnoissa on punaista. Se jäi kuitenkin vielä harkintaan, koska näitä isoja pensaita alkaa jo olla. Ehkäpä sitten, kun löydän sopivan paikan.

Tässä vielä uusi kuva, jossa bombshell 2 viikon kukkimisen jälkeen.

4 kommenttia:

 1. Hei! Millaisella paikalla mustilanhortensiasi kasvavat ja millainen maaperä kasvupaikalla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelärinne eli saa nauttia auringosta melkein koko päivän. Ei ole siitä huonoa tykännyt, vaan kasvaa kohisten.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä kun oppisi kuvaamaan tähtiä. Yritin kuvata tähdenlentoja tällä viikolla, mutta siitä ei tullut mitään. Tarttee varmaan kaivaa ohjekirja esiin...

   Poista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!