torstai 4. lokakuuta 2012

Parhaat syysvärit puutarhassa

Syksyn värit ovat ihan ainutlaatuiset. Kasveja, jotka hehkuvat koko syksyn, löytyy onneksi paljon. Punaista, keltaista, oranssia ja niiden kaikkia sävyjä saa ihailla pitkään, kun valitsee pihaansa paljon hyvän syysvärin saavia puita ja pensaita. Tähän listasin omat suosikkini:

Rusokirsikka

Rusokirsikan Prunus Sargentii pronssinvärinen runko ja upeat lehdet, jotka hehkuvat viininpunaisena, oranssina ja punaisena koko syksyn pitkälle talveen. 
Marja-aronia (pensas)

Marja-aronia-aita on ehkä kaunein kaikista. Kauniit lehdet kesällä ja aivan mieletön syksy. 

Villiviini (köynnös)

Aurinkoisella paikalla villiviini on niin punainen, kuin voi vain olla punainen.Amurinviini (köynnös)

 Amurinviinin lehdet ovat suuret ja ryppyiset. Syksyn tullen se leiskahtaa väreihin, tosin tänä vuonna ei ole ollut yhtä punaisia lehtiä kuin aiemmin. Mutta kaunis silti.


Lamoherukka

Matalana suikertava lamoherukka tekee lehdet aikaisin keväällä, vihreitä silmuja paljastuu jo lumen alta ja se ahkeroi kasvua koko kesän. Palkitsee kasvattajansa vielä punaisella syysvärillä.2 kommenttia:

  1. Monissa blogeissa on nyt näitä ruskakuvia. Meilläpäin ei ruskaa ole läheskään niin paljon kuin aikaisemmin.

    VastaaPoista
  2. Ruska on tännekin tullut myöhään. Onneksi otin viikonloppuna nuo kuvat, nut näyttää siltä että kauniit lehdet putoilevat vauhdilla alas.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!