tiistai 18. joulukuuta 2012

Jääkellarilohi- parasta kalaa

Tein viime vuonna ensimmäistä kertaa joulupöytään jääkellarilohta. Siitä tulikin heti meidän perheen suosikki, ja maun kruunasi lisukkeena tarjottu hovimestarinkastike. Tänään se pitääkin tehdä jo suolaantumaan, jotta ehtii jouluaatoksi.

Jääkellarilohi

1 kg merilohta (ei kirjolohta!)

Liemi:

2 l vettä
220 g merisuolaa
100 g sokeria
1 tl kuminaa
5 maustepippuria
tilliä

Nypi lohesta ruodot. Valmista liemi kiehauttamalla vesi, suola, sokeri ja kumina ja pippurit. Jäähdytä. Kaada liemi  ja tillit kannelliseen astiaan ja kala liemeen niin, että nahkapuoli on ylöspäin. Aseta paino päälle, niin että kala on kokonaan liemessä. Säilytä kylmässä 6 vrk. Leikkaa ohuiksi siivuiksi ja nauti hovimestarinkasteikkeen kanssa (ohje löytyy pirkan sivuilta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!