sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Joululeivonnaisia


Jos leipois kaikki kerralla, niin ei tarvis seistä keittiössä joka päivä? Tuumasta toimeen ja sunnuntai-aamun riemuksi laitoin yleiskoneen laulamaan ja pullataikinan nousemaan. Joulupullien lisäksi leivoin herrasväen pikkuleipiä ja strassbourgilaisia. Strassbourgilaiset ovat ehkä maailman parhaita pikkuleipiä, ja nopeita tehdä pikkuleipäpursottimella. Söin niitä ensimmäisen kerran kummityttöni rippijuhlissa- oli tehnyt itse pikkuleivät. Taitava tyttö leipomaan!
Täytteenä on yleensä suklaa, mutta koska joulun aikaan suklaata on joka paikassa, niin tein nyt mokkakreemin täytteeksi (kuva oikeassa alakulmassa).

Tässä vielä resepti

Strassbourgilaiset

100 g voita
1 rkl vaniljasokeria
1 1/4 dl tomusokeria
60 g vehnäjauhoja
vajaa 1 dl perunajauhoja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot. Pursota ja paista 175 asteessa vaalearuskeiksi. Täytä suklaalla, hillolla tms.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!