maanantai 17. joulukuuta 2012

Suorittajan joulu


Onko mukanasi tekemättömien töiden lista, joululahjalista, ostoslista ja muistettavaa lista? Kopisevatko kantapääsi lattiassa ja vauhti vain kiihtyy joulun lähestyessä? Koti ja joulumieli odottaa hetkeä, jolloin kaikki on valmista tiptop, ja kodin päälle liimattu kiiltävä ja täydellinen kodinkuvalehti-joulu julistetaan alkaneeksi. Jouluiset tuoksut, levollinen mieli ja kaikki joulun maut koetaan kahden päivän maratonissa, ja ähky seuraa toinen toistaan. Joulun jälkeen huomaat, että et muistanut haistella kuusen tuoksua, et ehtinyt nauttia pitkistä löylyistä ja kaikkea jouluruokaakaan et jaksanut edes maistaa. Taidat viettää suorittajan joulua.
Jos nyt nauttisit pienistä asioista, pala kerrallaan ja ajan kanssa? Tänä vuonna voisit aloittaa jo aikaisemmin ja nauttia jokaisesta asiasta rauhassa. Keskeneräisenäkin. Pidetään kotona pikkujoulut, pikkujoulujen etkot ja jatkot ja rääppiäiset. Kutsutaan naapurit glogille siivousten keskellä. Saunotaan joulusaunafiiliksellä useana päivänä peräkkäin. Ja maistellaan herkkuja aina, kun niitä valmistuu. Nautitaan kaikesta- keskeneräisenäkin. Pidetään jouluaatto joka päivä. Ilman suorittamista.

4 kommenttia:

 1. Juuri eilen ystävän kanssa jutusteltiin, molemmat oltiin huomattu it..itsistämme? itseistämme? :D pientä suoritusmeininkiä joulun suhteen. Ollaan siinä iässä, että on alettu muodostaa omia joulujuttuja. Kun asutaan omillaan, eikä vain istu koko joulua vanhempien kanssa. On ollut jotenkin huumaavaa kun pääsee itse päättämään mitä syödään ja tuleeko oikea vai muovikuusi, vai tuleeko ollenkaan. Vaikka tekemistä on ollut Paljon, nautin silti joka askeleesta! :) Hyvää Joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauttia joka askeleesta, se on juuri se oikea asenne. Kun vaan aina muistais : ) Oikein ihanaa joulunodotusta!

   Poista
 2. Ei stressaa joulu yhtään. Tunnelmallista ja rauhallista joulua odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meistä osa taitaa sitten stressata muidenkin edestä. Tunnelmallista joulunodotusta!

   Poista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!