torstai 30. toukokuuta 2013

Pihavarasto

Syksyllä valmistui vihdoin varasto pihan perälle. Sinne mahtuu nyt kaikki takkapuut, pihatyökalut ja tietysti ruukut ja kesäkalusteet talveksi. Varaston design on ihan oma suunnittelema ja hienohan siitä tulikin. Varastossa on kolme osaa. Yhdessä säilytetään takkapuut, sisätiloissa toinen pieni puoli on työkaluille ja ruukuille ja iso puoli kesäkalusteille. Saas nähdä koska sinne ilmestyy sänky kesäpäivän torkkuja varten. Talvella meillä oli joka ikkunalla kynttilälyhdyt valaisemassa. Ja nyt kesällä varaston edessä oleva terassi on yksi suosikkipaikoista, siihen paistaa ilta-aurinko niin pitkään ja lämpimästi. On kyllä kiva katsoa pihaa välillä eri suunnasta. Nyt on maalausurakka edessä eli kohta alkavat pensselit heilua ja varasto saa maalia pintaansa. Ja yksi ikkunapeltikin puuttuu vielä.


4 kommenttia:

 1. Hei

  Olemme juuri etsimässä pihavarastoa ja suunnittelemasi sopisi täydellisesti pihallemme! Harmi, ettei sitä voi ostaa mistään. Rakensitteko ihan omin voimin vai oliko teillä apua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omin voimin tehtiin, tosin taitava naapuri oli opastamassa ja auttamassa paljon! Meillä kun ei ole rakentamisesta mitään kokemusta. Mutta pakko oli tehdä itse, kun kelvollisia valmiita varastoja ei löytynyt!

   Poista
 2. Tosi hieno ulkovarasto teillä!!

  Olemme myös värkkäämässä ulkovarastoa, mutta valmistarjonta ei tyydytä. Tarkoituksena tehdä kaksiosainen, jossa toisessa polttopuut & toisessa ulkotavaraa.

  Minkä kokoinen varastonne on & onko takkapuiden säilytysosalla jotain rakenteellista eroa muihin osiin verrattuna ilmanvaihtoa ajatellen, jos saa kysyä? Yritän tässä hahmotella minkäkokoiseen varastoon takkapuut sopisivat, kun varastokokonaisuus pitäisi saada mahtumaan alle 10m2:een...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Huomasin viestisi vasta nyt, joten pahoittelut viiveestä vastauksessa. Kiitos kehuista, tykkään kyllä itsekin varastostamme. Meillä tuo varasto on kolmiosainen eli yksi osa polttopuille, kapea osa työkaluille ja ruoholeikkureille (hyllyjä molemmin puolin) ja isompi osa kaikelle muulle. Takkapuiden säilytysosa on tehty niin, että ilma kulkee joka puolelta. Harva lattia, takaseinä rimaa, ja sivulla oviaukko sekä edessä nuo aukot. Hyvin on toiminut! Niinhän se pitää mahtua alle 10 neliöön...

   Poista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!