maanantai 3. kesäkuuta 2013

Betonin valamista

Nyt on saatu vihdoin muotti aikaiseksi ja betonituotteen valu voi alkaa. Ostimme muutaman säkillisen betonia ja sekoittamiseen otin avuksi miehen ja porakoneen. Myllyä meillä ei ole eli käsipelillä oli sekoituksessa pärjättävä. Noudatimme betonikirjan ohjeita, betonipuuro on tarpeeksi paksu, kun betonista voi tehdä pallon kädessään, mutta kättä ravistamalla se litistyy.Sekoituksen jälkeen on hetki aikaa levittää betonimassa muottiin eli kaikki pitää olla valmiina jo ennenkuin alkaa sekoittelemaan. Muotti kannattaa olla myös vaaterissa ettei tule vinoa valua. Tässä tasoitellaan betonia muottiin ja täryytellään pintaa ilmakuplien poistamiseksi. Sisään tuli myös raudoitusverkkoa, koska valu on sen verran iso.


Nyt odotellaan kuivumista muutama päivä ja varmaan näillä helteillä on syytä kastella betonia, ettei kuivu liian nopeasti. Tuskin maltan odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!