torstai 20. kesäkuuta 2013

Juhannusherkkuja

Jotenkin tuo ruoka on entistä enemmän pääosassa, kun juhlia vietetään. Ja mitä enemmän keski-ikäistyy, sitä enemmän tulee ruokanautintojen äärellä vietettyä aikaansa. Olisikohan siksi, että muita huveja jaksaa vähemmän?
Juhannus alkoi menun suunnittelulla ja ensimmäiseksi tein omaa sinappia vanhalla reseptillä.

Sinappi:

2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl kuohukermaa
0,5 tl perunajauhoa
Sekoita ainekset kattilassa ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Varo ettei pala pohjaan. Jäähdytä ja lisää 0,5 rkl etikkaa sekä halutessasi luraus konjakkia. Purkita ja säilytä jääkaapissa.

Tänä aamuna tein kotijuustoa, joka myös kuuluu meidän juhlapöytään.

Kotijuusto:
1 l maitoa
0,5 l piimää
2 munaa

Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Vatkaa munat ja piimä sekaisin ja lisää maidon sekaan. Kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen, jolloin juusto alkaa erottua. Nostele juustomassa reikäkauhalla kulhoon ja lisää 1 tl suolaa. Laita valumaan juustomuottiin tai harsolla vuorattuun siivilään, jolloin loputkin nesteestä valuu pois ja ja juustosta tulee sellainen, joka pysyy koossa. Laita paino päälle ja anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään.

Nyt on pullataikina nousemassa, jotta pääsen herkuttelemaan raparperipullilla. Iltapäivällä kokkaus jatkuu fetaperunasalaatin tekemisellä sekä punasipulin marinoinnilla.



2 kommenttia:

  1. Reseptit näyttävät oikein hyviltä, kiitos vaan, kokeilen ehdottomasti kunhan ehdin.
    Makoisaa juhannusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juhannus olikin niin makoisa, että huomenna on kova paluu arkiseen ruokavalioon.

      Poista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!