torstai 27. kesäkuuta 2013

Kaunis Barcelona

Toukokuun lopulla suuntasimme Barcelonaan muutaman päivän kaupunkilomalle. Barcelonassa odotti sateinen sää ja vettä tuli joka päivä. Taisi olla siis ihan tilastojen mukainen sää, Barcelonassa sataa usein. Mutta ehdimme nähdä aurinkoakin ja nauttia lämmöstä. Hauskaa olikin seurata ihmisten pukeutumista, itse olin varautunut takilla ja villatakilla, kun osa tuli vastaan rantavaatteissa. Huh, minä kun olisin kaivannut välillä pipoakin päähän.
Lensimme Ryanairilla Tampereelta Gironaan. Lento oli Gironassa puolen yön aikoihin ja terminaalista pääsi bussilla Barcelonan keskustaan. Bussi löytyi helposti, kun käveli vähän matkaa terminaalista oikealle ja bussilipun sai ostettua bussien vieressä olevasta kojusta. Bussi menee Barcelonan linja-autoasemalle, joka oli yöllä todella hiljainen paikka. Hyppäsimme taksiin ja hurautimme Plaza Catalunya aukion lähellä olevaan hotelliimme. Hotellihuone oli OK ja kävimme ostamassa lähellä olevasta kaupasta yöpalaa. Kadut olivat erittäin hiljaisia ja ihmettelinkin kaikkia lukemiani tarinoita Barcelonan yöstä.
Seuraavan päivänä suunnistimme turistibusseille ja valitsimme kahdesta yhtiöstä sen, joka kiertää pidemmät reitit. Nenänpää jäätyneenä istuimme sitkeästi näköalabussin yläkerrassa ja annoimme viiman puhaltaa. Kaikki Barcelonan tärkeimmät nähtävyyden tuli päivän aikana nähtyä ja samalla katsoimme, mihin paikkoihin haluamme uudestaan suunnistaa. Molempien reittien ja nähtävyyksien kiertäminen päivän aikana riitti koko päivän ohjelmaksi. Saman voi tehdä metrollakin, mutta olemme itse todenneet nämä turistibussit helpoksi vaihtoehdoksi tutustua kaupunkiin.


Barcelonassa oli paljon nähtävää, turvallista ja helppo kulkea. Ruoka oli hiukan pettymys, vaikka kävimme sellaisissakin paikoissa, jotka olivat saaneet hyvät arviot. Paella yhdessä Barcelonan suosituimmissa paikoissa oli todella onneton verrattuna Alicantessa syömäämme paellaan. Myös shoppailtavaa riitti ja metrolla oli todella kätevä kulkea. Luin etukäteen netistä varoituksia metrolla kulkemisesta, mutta emme nähneet mitään sellaista, jonka takia olisi ollut syytä huolestua. Ilmeisesti taskuvarkaatkin olivat vielä jossain lämpimämmässä paikassa. Metrolippuna käytimme 10 kerran korttia, jonka sai ostettua automaatista. Sillä pääsi molemmat matkustamaan eli se ei ollut rajattu yhdelle henkilölle. Metrolla pääsikin kätevästi paikasta toiseen ja kävimme paljon ei-turistialueilla ihmettelemässä paikallisten touhuja. Helppoa kuin mikä! Käytimme metroa myös paluumatkalla eli menimme sillä linja-autoasemalle.
Hotellit Barcelonassa ovat kalliita, ja vähän koko ajan oli pieni rahastuksen maku. Aamianen ei kuulu hintaan, mutta onneksi löysimme sellaisen, mihin kuului aamiainen. Eipähän tarvinnut etsiä syömistä aamuisin. Ramblasista ja sen meluisuudesta varoitettiin, mutta ihan hyvin olisi siitäkin voinut hotellin ottaa. Ehkä heinäkuussa olisi voinut olla enemmän menoa ja melua, mutta toukokuussa oli hiljaista.

Kaikkiin nähtävyyksiin oli pitkät jonot, joten jonottamisen sijaan tyydyimme katselemaan kauempaa. Sagrada Famiglia on tietty nähtävä ja parc guell puisto, kauppahallit sekä ranta. Paikallinen tori (Encantes) oli mielenkiintoinen ja sieltä ostin reissun parhaat ostokset ja churrokset. Samoin kauppahalleissa riitti tunnelmaa ja ruokaherkkuja. Hintataso oli aikalailla Suomen tasoa. El corte Inglesistä ja Massimo Dutilta löytyi kivoja vaatteita tällaiselle keski.ikäiselle. En tiedä, lähdenkö toiste Barcelonaan, ehkä menisin vähän pienempään paikkaan ja pois suurkaupungin hälystä. Jos jäisi Gironaan yöksi, niin siitä voisi tehdä päiväreissun Barcelonaan. Sekin voisi olla hyvä ratkaisu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!