lauantai 8. kesäkuuta 2013

Minkä värinen portti?

Värin päättäminen ei ole ihan maailman helpoin asia, ei todellakaan! Varsinkin kun on kyse aika näkyvästä piharakennelmasta, niin tuota väriä saa miettiä ihan tosissaan. Portti on tehty ruskeaksi käsitellystä kestopuusta ja haluaisin siihen hiukan tummempaa sävyä. Ja maalata pitäisi ennenkuin nuo köynnökset kasvavat liian isoksi.
Tummanharmaa tai musta voisi olla aika kaunis. Vihreä köynnös piirtyisi kauniisti tummaa pintaa vasten ja samalla värillä voisin käsitellä vieressä olevat aurinkotuolit. Mutta on se musta aika synkkä. Entä kiinanpunainen. Sellaisia olen nähnyt joissain kuvissa, mutta ei nyt sentään.
Päätin tehdä kokeiluja eri sävyisillä harmailla puuöljyillä. Ikävästi kuulsi ruskea väri pohjalta ja väri oli likaisen harmaa vielä useamman käsittelynkin jälkeen. Eli on otettava ihan tummanharmaa tai sitten peittävä maali.
Löysin varastosta myös puutervaa ja ajattelin kokeilla sitä. Ajatus kulkemisesta tervalta tuoksuvan portin läpi kiehtoi! Kovin peittävä ei ollut terva värinä, mutta upealta tuoksui puu käsittelyn jälkeen. Ehdottomasti tervaa siis! Tervalla viimeinen silaus, kun värisävy saadaan kohdalleen.
Onko joku löytänyt puuöljyistä hyvän tummanharmaan sävyn, joilla saisi ruskean kestopuun kauniiksi?

2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia, voin tällähetkellä vain unelmoida yhtä upeasta puutarhasta, mutta kovasti yritän tehdä töitä puutarhani eteen, jota nyt on laiminlyöty muutamien vuosien ajan. Lisäsin itseni lukijaksesi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Omasta mielestäni upeaan puutarhaan on vielä pitkä matka ja paljon tehtävää, mutta niinhän se kai on, ettei piha tule koskaan valmiiksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!