tiistai 25. kesäkuuta 2013

Vihreää makua

Salaatit ovat jo kasvaneet kasvimaalla niin isoiksi, että kaupan salaattivalikoimien ääressä ei tarvitse poiketa. Lajikkeita ja värejä löytyy useita ja istuttamalla uudet siemenet parin viikon välein, saa varmistettua sadon jatkumisen myöhäiseen syksyyn saakka. Ja salaatit maistuu niin paljon maukkaammille kuin kaupan salaatit. Ruoanlaittokin saa herkullisen piirteen, kun voi juosta välillä kasvimaalle keräämään aineksia. Vieläkin ehtii kylvää salaattia eli ei muutakuin siemenpusseja hakemaan. Omia suosikkejani ovat Roomansalaatti, Rucola, Little-Gem salaatti, punainen lehtisalaatti sekä jäävuorisalaatti.
Tänään lounaaksi tein kotipihan salaateista, tomaatista, kurkusta, aprikoosista ja marinoiduista punasipuleista salaatin. Päälle paistoin grillijuustoa ja mausteeksi balsamicoa, sormisuolaa sekä oliiviöljyä. Ja tottakai siemensekoitusta, jossa erilaisia siemeniä, kuivattua karpaloa sekä pähkinöitä. Siihen olen jäänyt ihan koukkuun, onneksi kaupasta saa isoja pusseja valmiita siemensekoituksia. Mmmmmm......Marinoitu punasipuli

1 iso punasipuli ohuina renkaina
1 rkl balsamicoa
ripaus suolaa (maista!)
2 rkl sokeria
1/2 dl öljyä
3 rkl viinietikkaa
mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset. Lisää punasipulirenkaat ja anna seistä jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään. En aina itse mittaa aineksia niin tarkasti, kunhan lurauttelen menemään. Ja taatusti ainutlaatuista joka kerta!

Salaatteja viljelen sekä avomaalla että kasvulaatikossa. Yrttejä on myös kasvimaalla, ja nyt hankimme myös alakuvassa olevat yrttiruukut terassipöydälle, josta yrttejä on helppo lisätä ruokaan. Keskellä punainen basilika, reunoilla korianteri ja persilja. KESÄ!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!