keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Asuntomessujen pihoja- terassit

Asuntomessut tuli käytyä jo viime viikolla, ja kuvat ovat odotelleet kamerassa käsittelyä. Sateen lotistessa ulkona tartuin vihdoin kameraan ja kuvankäsittelyyn. Asuntomessukierroksen jälkeen jäi kyllä sellainen olo, että mitään suuria elämyksiä messut eivät tarjonneet. Joitain kivoja tuoteideoita jäi mieleen ja herkullisia materiaaleja.
Terassit olivat isoja ja trendinä näkyi olevan terassien lasittaminen. Se varmasti jatkaakin sopivasti pihan käyttöaikaa ja soveltuu tänne Suomen ilmastoon. Joissakin taloissa ei edes heti huomannut siirtyneensä sisätilasta terassille, kun lasitettu osa oli niin olennainen osa taloa. Terassit olivat myös todella isoja ja eri ilmansuuntia hyödynnetty, jotta auringosta saa nauttia koko päivän. Terasseilla oli paljon toimintoja, ruokailualuetta, oleskelualuetta sohvineen, porealtaita, riippukeinuja, ulkotulisijoja.
Usealta pihalta löytyi myös ulkoporeamme ja kylpytynnyrit olivat saaneet väistyä. Olipa yhdessä kohteessa myös savusauna tehty pihalle erillisenä. Terassimateriaalina oli joko puu tai puumuovikomposiittii sekä harmaana että ruskeana. Paljon oli käytetty luonnonmateriaaleja ja terassi tehty niin, että isot kivet sekä puut tulivat osaksi terassia.
Pihakalusteet olivat perinteistä puuta ja rottinkia sekä metallia ja muovia. Uutena suuntana oli ehdottomasti se, että ulkokalusteet näyttivät samalta kuin sisäkalusteet. Keinonahka ei kyllä välttämättä ole se mukavin materiaali ulkokäytössä, voipi olla peppu hikinen, kun siinä helteellä istuu. Huolestuttaa myös hiukan niiden materiaalien pitkäikäisyys, kauankohan kestävät ulkokäytössä? Muuta hävitystapaa ei taida niille olla kuin kaatopaikka.2 kommenttia:

 1. Ne pitäisi järjestää ko. alueella parin vuoden asumisen jälkeen ja asukkaiden pitäisi olla paikanpäällä kertomassa miten ns. jännät tilaratkaisut ja materiaalit oikeasti toimivat. Ainakin Kuopion asuntomessut tarjosivat nelikerroksisia kämppiä, joissa ei ollut edes paikkaa pyykkitelineelle....

  Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Olisikin ihana nähdä, miltä asunnot näyttävät ja miten toimivat asuttaessa.

   Poista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!