maanantai 5. elokuuta 2013

Päivä paratiisissa

Avoimien ovien päivät puutarhoissa veivät eilen matkalle siirtolapuutarhaan. Vierailin ensimmäistä kertaa elämässäni siirtolapuutarhassa ja se oli mieleenpainuva kokemus. Olin niin innoissani!  Haave omasta siirtolapuutarhamökistä syttyi.
Omistajista huokui tyytyväisyys, onnellisuus sekä rakkaus puutarhanhoitoon. Mikä onkaan hienompaa, kun asua mökissä koko kesäkausi. Ja niinkuin yksi totesi, aina syksyllä täällä lopettaa mielellään, mutta jo keväällä on kauhea into päästä takaisin. Ihmeteltiin kasveja, remontoituja pikkumökkejä, pieniä terasseja ja kasvihuoneita. Omistajat olivat vieraanvaraisia ja me vieraat tunsimme olevamme niin tervetulleita. Kiitos, että saimme jakaa palan paratiisia kanssanne.
Siirtolapuutarhassa oli toinen toistaan upeampia pihoja, kaikki niin erilaisia, ihan kuin me ihmisetkin. Miten monella eri tavalla voikaan samanmuotoisen ja samansuuruisen pihan tehdä. Omenapuut riippuivat raskaina sadosta. Sipuliryppäät kuivuivat lempeässä kesätuulessa. Vadelmat tuoksuivat ja värit loistivat.
Tässä teillekin pala siirtolapuutarhaa.2 kommenttia:

  1. Joskus olen tädin siirtolapuutarha palstalla vierraillut ja se oli aika huikea paikka. Täynnä kukkia ja hyötykasveja sulassa sovussa! Eipä kai sellaista palstaa henkilö joka ei puutarhan hoidosta välitä hankikkaan! :> Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamoisia viherpeukaloita taitavat omistajat olla! Palstan pienuus myös on aika ihanaa, kaikki tarvittava pienellä aluella.

      Poista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!