sunnuntai 24. elokuuta 2014

Alpeilla osa 2

Päätimme lähteä nyt pidemmälle vaellukselle eilisen kokemuksen rohkaisemana. Ilmoitin kovaan ääneen, että kai me nyt kävellään hissiasemalle (20 min. hotellilta). Huomasin kyllä miehen kummastuneen ilmeen, mutta olin päättänyt olla reipas kuntoilija. Niinpä auto jäi hotellillle ja kävelimme. Hotellilta kertoivat, että valitsemamme panoraamareitti kestää 2-3 h. Haaveilin jo pitkistä tauoista, kylmästä juomasta alppimajalla ja auringon paistattelusta.
Menimme bussilla Ellmaun kylään, joka näyttikin jo hiukan viriilimmältä kylältä.Sieltä tavoitteena kävellä hohe salvelle takaisin. Pystysuoraa rinnettä funikulaarilla ylös ja sieltä taivaltamaan. Ensimmäisen tunnin jälkeen saavuimme keitaalle. Kysyimme vielä varmistusta reittiin ja saimme kuulla kävelleemme harhaan. Ja että oikeasti se reittimme pituus on 5-6 tuntia kävelyä. Tässä vaiheessa makasin jo aurinkotuolissa raatona. Mä en jaksa. Itkupotkuraivaria en ottanut vielä tässä vaiheessa.


Ei muuta kuin urheasti matkaan taas. Kummallista oli, että välillä kyltti näytti 3 h aikaa kohteeseen ja tunnin lompostelun jälkeen 3,5 h. Olisi ehkä kannattanut investoida kunnon vaelluskarttaan.


Loppumattoman kävelyn jälkeen pääsimme perille. Maisemat reitin varrella olivat upeat ja kaikki vastaantulijat näyttivät hymyilevän hyväkuntoisilta. Ai niin ja sieltä hissiasemaltahan käveltiin vielä hotellille, kun joku oli niin ehdottomasti halunnut. Illalla kävimme syömässä italialaisessa. Itävaltalaiset eivät osaa laittaa ruokaa. Mutta viini oli hyvää.
Viimeiset päivät vietimme sateisessa Salzburgissa. Ja pääsin jopa ostoksille Europarkin upeaan ostoskeskukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!