keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Vielä saa nauttia syksystä

Syyskuun lämpö hellii kohta meitä taas. Nyt saa vielä nauttia vihreydestä, sadosta ja kaikista syksyn kukkijoista. Kiertelin pihassa kuvaamassa, ja huomasin hortensioiden saaneen jo punertavan sävyn ja helmipihjajan marjojen muuttuneen valkoisiksi. Köynnösporttikin on jo peittynyt mantsuriankärhön ja amurinviinin alle. Nyt mietin, että pitäisikö tuo vasemmalla oleva kirsikkapuu kaataa pois? Se onkin yllättävän suuri ja peittää näkymää. Ja sadosta ei yleensä ehdi nauttia, kun linnut syövät ne jo ennen kypsymistä.

Kirsikkapuu kaatoon?

Helmipihlajan valkoiset marjat

Kuutamohortensia

6 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat. Tuo helmipihlaja valkoisine marjoineen on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oikein odotan, että helmipihlaja kasvaa isoksi. Tosin siitä ei kovin isoa tulekaan, mutta syysväri on upea ja nuo marjat ovat kuin helmiä.

   Poista
 2. Minusta kirsikkapuu sopii kyllä tuohon, mutta itsepä parhaiten tiedät. Kaunis kohta pihassasi kirsikkapuulla tai ilman.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Vielä kirsikkapuu on paikallaan, sen alla on ollut mukava viettää aikaa varjossa kesän kuumina päivinä.

  VastaaPoista
 4. Minusta tuo kirsikkapuu käy tuohon oikein hyvin... Kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eikö näytäkin ihanan vihreältä nyt talvimaisemaan verrattuna. Kirsikkapuu on kaunis, mutta ne juuriversot on harmillisia, kun leviävät parin metrin säteelle eikä muu sitten kasva lähettyvillä.

   Poista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!