sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Kynttiläjalkojen tuunausta

Vanhoissa tavaroissa on jotain viehättävää ja varsinkin, jos niitä pääsee hiukan muokkaamaan oman tyylisiksi. Löysin vanhan kotitaloni varastosta puisia kynttilänjalkoja. Pohjassa olikin teksti eli olin saanut sen joululahjaksi mummulta ja papalta joskus 70-luvulla. Papalla oli oma sorvi, jolla teki näitä. Nappasin kynttilänjalan mukaani ja sen jälkeen kartutin kokoelmaani kirppiksiltä eri muotoisilla puisilla kynttilänjaloilla. Ne suorastaan huusivat kirppispöydistä- Osta minut!
Pientä tuunausta vaativat pintaansa eli päätin maalata ne mustaksi. Hioin kevyesti pinnan hiekkapaperilla ja suihkutin uutta väriä muutaman kerroksen. Spray-maalilla saikin tosi tasaisen ja kauniin pinnan, ja mattamusta peitti hyvin vanhan pinnan. Hiukan vanhat kolhut näkyvät, mutta sehän kertoo vain elämästä.
Vielä vaativat pari lisämaalikerrosta, sillä maalasin aika ohuita kerroksia, ettei lähde valumaan. Ja muoto on sen verran haastava, että on maalattava joka suunnasta. Muutaman päivän kuluttua on kokoelma valmis esiteltäväksi.
Tässä kirpparilta ostettu puinen kynttilänjalka

Juuri maalattuna

Tässä toinen malli kuivuneena eli matta pinta näkyy hyvin2 kommenttia:

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!