torstai 29. tammikuuta 2015

Lehtikaali on superruokaa


Kuva: makuja.fi

Etsin tammikuun terveysintoilun myötä viherpirtelön reseptejä ja sitä kautta löysin lehtikaalin. Enpä ollut ennen kuullut saati sitten maistanut. Luettuani kasvin terveellisyydestä olin vakuuttunut siitä, että lehtikaali on hyvä juttu. Rautaa, C-vitamiinia, proteiinia, kalsiumia sekä karoteenia. Hyvältä maistui pirtelössä ja netistä löytyikin juttuja sekä lehtikaalin viljelystä että reseptejä. Lehtikaalisipsit otan kokeiluun seuraavaksi.
Ensi kesänä kasvimaaltani löytyy sitten ainakin lehtikaali ja siemeniäkin löytyi jo kaupasta. Vaatii esikasvatuksen, mutta pitäisi olla helppohoitoinen. Lisäinfoa lehtikaalista löytyy täältä:

Lehtikaalireseptejä ja viljelyä

2 kommenttia:

  1. Pitäisi varmaan kokeilla tuota lehtikaalia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Vaikka täytyy myöntää, että osa lehtikaalesta jäi kaappini pohjalle nahistumaan.

      Poista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!