torstai 22. tammikuuta 2015

Parhaat puutarhakasvit

Kaikista parhaimmat kasvit puutarhassa ovat sellaisia, joita saa ihastella koko kasvukauden. Omat suosikkinsa löytää vasta kokeilemalla, sillä kuvat puutarhasivustoilla antavat melkein aina turhan ruusuisen kuvan kasvista. Tässä omia suosikkejani, eli kymmenen parasta.

1. Rusokirsikka eli Prunus Sargentii

Upea kevätkukinta, kauniin vaaleanvihreät uudet lehdet, kuparinvärinen runko ja punaisena hehkuva syysväri. Jänikset eivät ole koskeneet ja puu kasvaa hyvää vauhtia, mutta ei liian suureksi.

2. Helmipensas

Helmipensaan tilasin kokeiltavaksi pari vuotta sitten. Kukinta oli niin kaunis kuin kuvien perusteella osasin odottaakin. Pensas kasvaa riippuvassa muodossa ja on nyt noin metrin korkuinen. Odotan kovasti, että se pääsee kunnon kasvuvauhtiin.3. Hortensia Bombshell

Tämä hortensia on paljon parempi kuin syyshortensia tai pallohortensia. On ihan täynnä kukintoja, ja kukkii aikaisemmin. Lisäksi siro ja pieni kasvutavaltaan


4. Kartiovalkokuusi

Ihan mieletön. Ja näyttää aina hyvältä vuodeajasta riippumatta. Alla olevassa kuvassa kolme kartiovalkokuusta taustalla ja edessä valkoinen kurjenpolvi ja keskellä päivänlilja Sammy Russel.


5. Kurjenpolvi Alba

Tummanvihreät lehdet ja valkoiset kukat, jotka peittävät lehdet kuin lumisade. Pysyy pystyssä ja kasvaa kauniin muotoisena mättäänä.


6. Alppikärhö Alpina Plena

Kukkii keväällä isoin kerratuin kukin. 7. Viiruhelpi

Heinät ovat niin kauniita. Ja viiruhelpi on raikas piristys havujen vieressä. Tuulella viiruhelpi kahisee ihanasti. Tässä viiruhelpi ruukkuistutuksessa.


8. Amurinviiniköynnös


Isot ryppyiset lehdet joilla upea syysväri. Tosin pakko leikata aika alhaalta keväisin, koska palelee talvet. Mutta ehtii kasvaa useita metrejä kesän aikana.


9.  Poimulehti

Toimii hyvin reunuskasvina. Ja lehdet ovat sateella niin upeita.10. Jättilaukka

Valkoisen jättilaukan kukintaa odotan aina hartaasti. Ja siemenkota on niin tyylikäs näky koko kesän.
2 kommenttia:

  1. Todella kauniita kuvia. Tuo valkoinen pallo-ohdake tuijan kanssa on todella toimiva. Minulla on sininen pallo-ohdake ja tuota valkoista on kyllä ehdottomasti myös hankittava. Oletko ostanut vai kylvänyt siemenestä tuon kaunottaren? Alppikärhö 'Alpina Plena' on minullakin ja olen etenkin sen kasvuvoimaan ja kukintaan ollut tosi tyytyväinen. Näet muuten viimeisimmästä postauksestani kuvan mantsuriankärhöstä jos kiinnostaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Olen aika huono siemenestä kasvattaja, joten kaupan kautta on käytävä saadakseen uusia lajikkeita. Valkoinen toimii tosi kauniisti havujen kanssa. Täytyykin käydä blogissasi katsomassa mantsuriaa, innostuin itse siitä niin paljon, että hankin lisää niitä viime kesänä.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!