tiistai 27. tammikuuta 2015

Valkoisia kärhöjä

Innostoin myös jakamaan kuvia kärhöistä, sillä PuutarhanLumossa oli upea juttu kaikenvärisistä kärhöistä, käykää ihailemassa kliklik: Kärhökuningattaret

Valkoiset kärhöt ovat omia suosikkejani.  Parhaita kukkijoita ovat olleet Mantsuriankärhö, Alppikärhö Alpina Plena sekä suurikukkainen Miss Bateman. Isokukkaiset jalokärhöt ovat kukkineet myös isossa ruukussa. Keväällä leikkaan alas kaikki muut paitsi alppikärhön, joka lähtee kyllä kasvamaan hyvinkin kuivan näköisesti edellisen vuoden versoista. Joinakin vuosina se on yllättänyt vielä syksyisin toisella kukinnalla.
Mantsuriankärhön ostin Arno Kasvin suosituksesta. Se kestää paahdettakin ja kasvaa parimetriseksi kesän aikana. Kukkia on valtava määrä ja ne tuoksuvat mukavasti. Olen yrittänyt sitä lisätä siemenistä, mutta niin huonolla menestyksellä, että päätin ostaa toisen. Ensi kesänä saan sitten ihailla kahta mantsuriaa.
Jalokärhöjen kanssa en ole vielä onnistunut niin hyvällä menestyksellä. Miss Bateman ehti tehdä viime kesänä vain muutaman kukan eli se on siirtolistalla aurinkoisempaan paikkaan. Vaikka olen jo huomannut, että ksavurauha pitäisi antaa kasveille, jos haluaa niiden menestyvän. Ja lannoitusta kärhöt todellakin kaipaavat kukkiakseen.


Alppikärhö Alpina Plena

Miss Bateman

Mantsuriankärhö

Mantsuriankärhö portin oikealla puolen

Mantsuriankärhö kukkii portin vasemmalla

8 kommenttia:

 1. Oi miten vehmasta ja ihanan vihreää. Tuo 'Miss Pateman' on todella kaunis. Kiitokset linkityksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei millään tahdo uskoa, että muutaman kuukauden päästä nähdään taas vihreää. Ihanaa!

   Poista
 2. Ihan tulee kesähaiku kun noita sun ihania kuvia kattelee. Ihan mieli alkaa suunnitella tulevaa kesää, vaikka vielä pitäs hillitä ittesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitteluhan on usein niin mukavaa, että ei muuta kuin kasviluettelot esiin ja kynä käteen.

   Poista
 3. Niin kauniita kärhöjä sinullakin! Ja muutenkin todella kaunis puutarha, lukaisin koko viime vuoden läpi. Vielä hetki kun jaksetaan oottaa, päästään puutarhapuuhiin!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kiva kuulla! Olen samaa mieltä, että kevättä odotetaan ja into alkaa taas nousta. Pikkuhiljaa suunnitelmia alkaa kehittyä pihatöitä varten.

  VastaaPoista
 5. Kiva blogi sinulla. Mukava katsella muiden blogeja; olen juuri muutama viikko sitten julkistanut omani. Ihanaa kun kevät tulee ja pääsee taas mielipuuhiin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Taidankin käydä kurkkaamassa blogiasi!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!