torstai 23. huhtikuuta 2015

Puutarhamessuilla

Puutarhamessut olivat viikonloppuna Tampereella. Lähdin sunnuntaiaamuna ihmettelemään messujen antia sekä tekemään muutamia, hyvin suunniteltuja kasvihankintoja. Hauska yllätys oli vastassa jo messujen ulkopuolella, kun vastaan tullut mies antoi ilmaislipun käteen. Olin niin yllättynyt ja iloinen! Ajattelin heti, että säästyneen lippuhinnan voi tietysti käyttää kasvihankintoihin.
Hollantilaiset sipulikauppiaat kiersin kaukaa. Niin useana vuotena ovat olleet ihan muuta, kuin on pitänyt, joten ei kannata kokeilla enää.
Pari suomalaista taimimyyjääkin oli paikalla, ja sieltä ostin valkoisen päiväliljan sekä punaisia tiikerililjoja, Lisäksi se pääasia eli pioni Green Halo halusi tulla mukaani. Ja monen vuoden haaveilun jälkeen vastasin sen kutsulle kyllä. Tule meille!
Tänä vuonna oli myös paljon viherrakentajien osastoja sekä hauskoja ideoita urbaanipuutarhoissa.
Ideoista poimin:

 • pyöreän köynnöskehikon haluaisin itselleni kärhöjä varten, mistähän sen löytäisin? Onko kukaan muu nähnyt myynnissä sitä jossain kaupassa?
 • turveharkoista tehty reunus kohopenkkiä varten voisi olla kokeilunarvoinen
 • heinäseivistä oli tehty pergoloita ja muita rakenteita
 • paljon kierrätystä ja tavaroiden uudelleenkäyttöä uudella tavalla
 • koottavat ja uudelleen käytettävät pöydät ja hyllyt koreista, laatikoista ja laudoista on niin hyvä idea ainakin tällaiselle, joka kyllästyy helposti ja haluaa kokeilla uutta. 
 • nuotiopaikka omaan pihaan, kyllä kiitos!
 • sammalpallot oli niin suloisia!


8 kommenttia:

 1. Tämä on ollut paras postaus Tampereen messuista. Tosi kiva! En meinaa itse päässyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ilo ja ideat on tehty jaettavaksi.

   Poista
 2. Samaa mieltä Katin kanssa: tosi kiva postaus. Hienoja kuvia. Noita kierrätysideoita voisi hyvin hyödyntää. Jännä tuo lettupannu idea. Huomasin että olenkin jo seuraajasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin myös kovasti kierrätysideoista. Kirpparikierroksilla voisi löytää jotain hauskaa pihassa käytettäväksi eli nyt tulee katsottua kaikkea sillä silmällä. Tuo lättypannu kynttilänalusena oli ihan loistava, toimisi sisälläkin hyvin.

   Poista
 3. Minäkin kävin Tampereen messuilla sunnuntaina. Ehkä valitsimme niitä tiikerililjoja siellä vieretysten! Minäkin kiersin hollantilaiset kaukaa. Ostin viimeksi heiltä vaikka ja mitä, osa kuoli kesän aikana ja seuraavana vuonna niistä lopuistakaan ei näkynyt jälkeäkään. Paras pysyä vaan kotimaisissa!
  Tykkään kierrätyksestä ja jotain ideaa mullekin jäi päähän muhimaan. Osa malleista onkin jo mulla käytössä. Jotenkin vaan harmittaa nuo Suomen messut, kun näkee esim. Tukholman messuilta niin ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras on tosiaan äänestää jaloillaan huonoa laatua vastaan ja ostaa sipulit muualta. Eksyin eilen Lidliin ja siellä oli älyttömästi kukkasipuleita ja melkein parempi valikoima kuin messuilla. Tänä vuonna messuilla oli älyttömästi ruokaosastoja, Mietinkin, että onko nämä ruokamessut vai puutarhamessut. Messut voisivat olla myös vähän myöhemmin, jolloin sieltä voisi ostaa kesäkukkiakin.

   Poista
 4. Olipa kivoja ideoita, kiitos! Erityisesti tuo nuotiopaikka pihaan. Minä nuotion suurtuijottajana en ole älynnyt tuota ennen!? Meillä on kyllä sellainen metallinen puunpolttokori pihassa mutta nuotio on aina nuotio! Pitää alkaa rakennella sellaista. Miten kaunis onkaan tuo vaaleanpunainen <3 ruusu...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuotiopaikkaa tässä haaveilen myös, nyt tarttee saada mies vaan kiviä hakemaan. Tuo vaaleanpunainen oli niin suloinen, se taisi olla puu. Enpä tullut katsoneeksi lajiketta, olisiko ollut koristekirsikka? Joku muu saattaisi muistaa? Näitä vaaleanpunaisia kerrattukukkaisia puita oli aika monella osastolla,

   Poista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!