sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Avoimet puutarhat Nekalan siirtolapuutarhassa

Hartaasti odotettu avointen puutarhojen päivä! Hyppäsin pyörän selkään ja viilletin hame hulmuten Nekalan siirtolapuutarhaan Tampereella, sillä siellä oli luvattuna myös vierailuja esittelypihoihin. Paikka oli paratiisi ja kasvit aivan uskomattomia. Melkein ostin oman siirtolapuutarhamökin, kun sitä yksi mies yritti kovasti kaupata. Mukaan sai unohtumattoman päivän lisäksi paljon puutarhanhoitovinkkejä sekä tietysti kuvia. Ensi vuonna uudestaan ja toivottavasti pääsen taas uuteen siirtolapuutarhaan.
Kaikille ihanille ihmisille, jotka esittelitte puutarhaanne, iso kiitos. Sain pihanhoitotietojen lisäksi muurinpohjalettureseptin, sydämen muljahduksia, jotka syntyvät aitojen ja välittömien ihmisten kohtaamisesta sekä paljon nautintoa värienä, muotoina ja tuoksuina. Näen teistä ensi yönä unta!4 kommenttia:

 1. Aivan ihania kesäisiä kuvia. Kävin myös siirtolapuutarhassa ja aistin saman tunnelman. Ihmiset olivat niin avoimia ja yhteisöllisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäinen tunnelma oli ihana! Mietin myös elokuun pimeitä ja lämpöisiä iltoja kasvimaan sadon kypsyessä hiljaa grillitulella ja lyhtyjen valaistessa puutarhaa. Onkohan tässä nyt harkittava siirtolapuutarhamökin ostoa?

   Poista
 2. Oih, mikä "satumaa"! Onko tuollaista olemassakaan? Ihania kuvia, kukkia ja kaikkea! Eniten säväytti ekat sininet unikot, niitä haluan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satumaa on juuri oikea sana! Sinivaleunikko on hieno ja lisäsin toivelistalle myös vaaleanpunaisen kukkapilven eli ängelmän.

   Poista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!