keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Helmipensas on kaunein pensas

Odotan aina innolla helmipensaan nuppuja ja kukkia. Talven jäljiltä kiiruhdan tarkistamaan, että onhan se kunnossa. Syksyllä ihailen kauniita siemenkotia. Keväällä lannoitan sitä kompostilla ja tarkkailen silmuja. Puutarhassa saisi kyllä olla enemmänkin tällaisia lemppareita.
Helmipensas on nyt kauneimmillaan ja pienet nuput ovat kuin helmiä. Kauneimmillaan se on silloin, kun osa nupuista on auennut ja osa vielä helmeilee. Tässä kuvailotulitusta, eestä ja takaa. Näitä pensaita voisi olla kyllä pihassa useampikin. Siemenisäystä en ole velä kokeillut, ehkä sitäkin voisi yrittää.
Edellisen postauksen helmipensaasta löydät täältä linkistä.

6 kommenttia:

 1. Todella kaunis ja runsaasti kukkiva pensas. Tuon hankkimista täytyy ehdottomasti harkita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Harkitsen jo toisen ostamista, jos vain löydän sen jostakin. Viimeksi tilasin sen taimitarhalta.

   Poista
 2. Voi kuinka on kaunis! Edestä ja takaa :) Onkohan se uusi lajike täällä vai jo "mummon aikainen"? Meillä lapsuuskodissani kasvoi jotain tuon näköistä aitana ja teimme sinne käytäviä ja majoja lapsena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin itse pensaan jostain puutarhalehdestä muutama vuosi sitten, enkä ollut siihen aiemmin törmännyt. Tätä kyllä soisi näkevänsä enemmänkin. Helppo ja kaunis!

   Poista
 3. Joka kerta kun näen kuvia helmipensaasta, laitan sen mielessäni ostoslistalle. On se niin jumalaisen kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on yllättävän myynnissä, tosin tuo vyöhykesuosituskin on I-? . Meillä se on kestänyt kyllä kovatkin talvet ilman mitään suojausta. Ajattelin seuraavaksi kokeilla matalaa Niagara helmipensasta.

   Poista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!