maanantai 22. kesäkuuta 2015

Juhannus

Ja me istuttiin sitkeästi terassilla vaikka satoi ja oli hiukan viileähkö. Villasukat jalassa ja huopa ympärillä tarkeni kyllä. Onneksi perennat eivät ole moksiskaan, vaikka ei olekaan niin lämmintä. Ja kukat kestävät paljon kauemmin, juhannuksena meillä oli vielä tulppaaneja ja narsisseja kukassa. Mutta nyt on iiristen aika  Meidän pihasta löytyy useita lajikkeita ja ne ovat edellisten omistajien istuttamia, joten lajikkeista ei ole tietoa. On keltaista, tummemman sinistä ja lilansinistä. Tänä vuonna istutin myös valkoisia iiriksiä, mutta ne ovat vielä pieniä. Jostain puutarhakirjasta luin, että iirikset pihassa edustavat maskuliinisuutta.


Arovuokko

Kesäleimu

2 kommenttia:

  1. Ihanat siperiankurjenmiekat. Rakastan iiriksiä ja en lakkaa ihailemasta niiden kukkien upeita kuvioita ja värisävyjä. Kauniita kuvia.

    VastaaPoista
  2. Meillä taitaa olla sama maku kukkien suhteen! Välillä näyttää siltä, että kaikki Iirikset ovat omanvärisiään. Ja nuppukin on niin kaunis!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!