sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Pakkasen tuhoja

Voihan pakkanen! Veit aika monta kasvia pihastani. Jouluruusu näytti jo lumien sulamisaikaan surkealta ja nyt siitä ei todellakaan näy pilkahdustakaan. Kärhöjä seurailen sydän syrjällään ja toistaiseksi osa on noussut, mutta muutamaa vielä odotellaan. Ja ne viime kesän lopulla ostetut hattivattikukat eli valkoalpit eivät kurkista mullan seasta. Taisin istuttaa ne uudelleen loppukesästä, eivätkä ilmeisesti ehtineet juurtua tarpeeksi syvälle ennen talven tuloa. Huolella Hollannin kukkatalosta tilatut tulppaaninsipulit eivät nyt taida ilahduttaakaan, mutta onneksi vanhat sipulit vielä jaksavat kukkia. Mutta marinat sikseen! Niin paljon kaunista vihreää on joka puolella, että muutamaa kasvia ei jäädä kaipailemaan. Nythän on sitten tilaa istuttaa uusia lajeja! Kuvassa valkoalpi, ja kaikki kukat taupuvat hauskasti samaan suuntaan. Näitä mun on ehkä pakko kuitenkin tilata uudelleen.
2 kommenttia:

  1. Älä heitä vielä jäähyväisiä jouluruusulle. Vasta nyt meilläkin alkaa uudet lehdet työntyä maasta, yli kuukauden myöhässä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, taidan sitten vielä odotella toiveikkaana, jos jouluruusu vielä ilmestyisi. Se olisi kyllä ihan mahtavaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!