torstai 30. kesäkuuta 2016

Ahvenanmaalla

Ensimmäistä kertaa elämässäni olin Ahvenanmaalla. Oli ihan kuin olisi käynyt kaukanakin. Kaikkea kaunista, mukavia ihmisiä ja tietysti merta ja tuulta. Pyöräilyä, luontopolkuja ja omenatarhoja. Maisemia ja merta. Kävimme Geta-vuoren luontopolulla, Nåtön luontopolulla, Maarinahaminassa ja ihan saaren itäreunalla, mistä yhteysalukset lähtivät saaristoon.
Osa paikoista oli vielä suljettuna, kun oli kesäkuu eli kahvipaikkaakin sai hiukan etsiä. Ja se vähän hämmästytti, ettei paikallisissa ravintoloissa juurikaan tarjottu kalaa, vaikka oltiinkin saaristossa. Muita paikallisia ihastuttavia herkkuja oli kyllä tarjolla ja erityisesti täytyy mainita Kvarnbo Gästhem, jossa yövyimme. Aamiainen oli ihan uskomaton, takkatuli, kynttilöitä ja uskomattoman hyviä lähituotteita koko aamiashuoneen täydeltä. Ja toisen yön olimme Björnhufvudissa ja siellä oli ihana illallinen. Vaikka hieman hassulta tuntui istua kaksin ruokasalissa, kun isäntäpari kokkaili meille keittiössä. Ihanaa raviolia ja paistettuja ahvenia. Meitä todella hemmoteltiin. Reissun paras hetki oli se, kun sai aamulla aikaisin hiippailla merenrantaan kamera kaulassa kuvaamaan ja siellä oli niin hiljaista! Jotenkin jäi vielä sellainen fiilis, että syksyllä olisi ihana mennä Ahvenanmaalle sadonkorjuujuhlille. Mökki merenrannassa olisi ehkä kuitenkin paras ratkaisu, sillä kohde on todellinen luontokohde.


2 kommenttia:

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!