maanantai 18. heinäkuuta 2016

Herkkää kauneutta

Vanhoissa perennoissa on jotain niin vastustamatonta. Joitakin vuosia sitten kävimme Lepaalla, missä näin ensimmäisen kerran ihastuttavan valkoisen perennan, joka paljastui perhoangervoksi. Se oli noin metrin korkuinen iso pensasmainen kukka, joka oli täynnä valkoisia kukkia. Olen nyt ollut kasvin onnellinen omistaja jo muutaman vuoden ja perhoangervo on saanut seilata pitkin pihaa etsien paikkaa. Nyt se on löytänyt hyvän kasvupaikan havujen ja pallohortensian vierestä. Kukinnot ovat niin ihastuttavat ja herkät! Perenna kasvaa aika kookkaaksi ja vaatii ehdottomasti taustalle jotain rauhallista väripintaa tai sitten se voisi toimia ihan omana istutuksenaan. Meillä sen taustalla on pieni muotoon leikattu terijoensalava.3 kommenttia:

 1. Perhoangervo on herkän kaunis. Minullakin se kasvaa puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ollaan siis molemmat onnellisia perhoangervon omistajia

   Poista
  2. Kauniit kuvat! Elättelen toiveita, että viime kesänä ostamani perhoangervot heräävät henkiin. Tuli kiireessä lykättyä ei-niin-hyvään paikkaan.

   Poista

Kiitos kommenteistasi, niitä on aina yhtä ihana lukea. Ihan kuin istuisi ystävänsä kanssa auringon lämmittämillä rappusilla ja vaihtaisi ajatuksia!